Kültür-Sanat Haber Girişi : 22 Ekim 2019 12:30

Şair Savcı'yı takdimidir!

Şair Savcı'yı takdimidir!
Bir çok tanıtım günlerine katılan biri olarak mesela Ankara’da ki tanıtım günlerinde en sevindiğim, hemşehrimiz bir savcı ile tanışmış olmamdı.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi illerde yapılan tanıtım günlerinin ne faydası oluyor şeklindeki tartışmaları hep gereksiz bulmuşumdur. 

Elbette ki bu tür etkinlikler yapılırken uygulamalarda sıkıntılar yaşanıyor, yanlışlıklar yapılıyor olabilir. Ama bir gerçek var ki bu tür tanıtım günleri bayağı bir iyi oluyor, o illerde yaşayan hemşehrilerin diri, dinamik kalması sağlanıyor.  Hemşehrilerin tanışması, kaynaşmasıdır bir bakıma o tür etkinlikler. 

Bir çok tanıtım günlerine katılan biri olarak mesela Ankara’da ki tanıtım günlerinde en sevindiğim, hemşehrimiz bir savcı ile tanışmış olmamdı. Benim için müthiş bir kazanım oldu o tanışma anı. Hakimler ve savcıların yüzleri mahkeme duvarları gibidir diye yanlış bir algı var ya. Karşımda devletin soğuk yüzü olarak görmem gerekirken tam tersi bir adam buldum. 

Adı Mehmet Taştan. Marmara mezunu bir hukukçu, Erzurum Lisesi patentli bir Erzurumlu. 13 yılı aşkın süredir Ankara Adliyesinde görev yapıyor. Onu farklı kılan şair yönü. 30 yılı aşkın süredir şiirle ilgileniyor. Mehmet Taştan, İnsan Boşluğu, Yağmur ıslıyor beni ve Bu kapıdan isimli şiir kitapları olan bir şair. Kısa süre içerisinde kaynaştık, nasıl da dost canlısı. Kırk yıllık tanışmışlar gibiydik. 

Açılışın yapıldığı ilk gün olan Perşembe günü mesai biter bitmez soluğu Altınpark’da almış ve sahneye çıkmış, Erzurum ile ilgili bir şiirini okumuş. Bir çok tanıtım proğramında da aynını yapmış. Youtube’de de var okuduğu bazı şiirler. Okurken adeta yaşıyor. Artık telefonumda başkentte sadece bir savcı değil, sanatçı bir hemşehrim var diye de kendimi biraz daha mutlu biraz daha şanslı hissederek ayrılıyorum Ankara’dan..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.