Bölge Haber Girişi : 28 Mart 2011 00:05

Sahte Valilerin bin yıl hapsi isteniyor!..

Sahte Valilerin bin yıl hapsi isteniyor!..
İstanbul, Bursa, Malatya ve Erzurum'da kendilerini vali gibi tanıtıp hayırseverleri dolandırdıkları iddia edilen 9'u tutuklu toplam 21 kişi hakkında bin 96 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Erzurum Ajans-İstanbul, Bursa, Malatya ve Erzurum'da kendilerini vali gibi tanıtıp hayırseverleri dolandırdıkları iddia edilen 9'u tutuklu toplam 21 kişi hakkında bin 96 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, bazı valilerin isimleri kullanılarak hayırseverlerin dolandırıldığı ihbarı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde soruşturma başlattı. Çorum ve Ankara'da ikamet eden şebeke üyelerinin öncelikli olarak okul ya da hastane yaptıran hayırsever iş adamlarını hedef seçtikleri ortaya çıktı. Hayırseverlere, "Valilik Özel Kalemi'nden arıyoruz" diyen kadın şebeke üyesinin 'plaket yaptırma' bahanesiyle iş adamlarının cep telefon numaralarını aldığı

belirlendi. Olaya karıştıkları belirlenen 3'ü kadın toplam 14 kişi, Çorum ve Ankara'da gerçekleştirilen şok baskınlarla yakalandı. Gözaltına alınan toplam 21 kişiden 9'u tutuklanırken, savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Haklarında karıştıkları dolandırıcılık olayı sayısına göre, "suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, dolandırıcılığa teşebbüs, kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi" suçlarından 21 kişinin toplam bin 96 yıla kadar hapsi istendi.

Çete lideri oldukları iddia edilen H.A. (56) ile kardeşi K.A.'nın ise 155'er yıla kadar hapisleri istendi.

Zanlılar, önümüzdeki günlerde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.