Erzurum Haber Girişi : 08 Eylül 2017 14:30

Sahte kasaplara ceza kesilecek

Sahte kasaplara ceza kesilecek
Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, Kurban Bayramı'nda adeta hafiye gibi çalıştı.
Erzurumajans-Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, Kurban Bayramı'nda adeta hafiye gibi çalıştı.

Kasapların dışında kıyma çekilen işyerlerini tek tek fotoğraflayan Başkan Ejder, çektiği fotoğraflarla önümüzdeki günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne resmi şikayette bulunacak.

Kurban Bayramı geride kalsa da, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Erzurum'daki kasap esnafını mağdur etmemek için her yolu deneyen Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, bu bayramda da boş durmadı. Başkan Ejder, eline aldığı fotoğraf makinasıyla bayram süresince adeta hafiye gibi çalıştı. Kasapların dışında et çekilen işyerlerini kare kare fotoğraflayan Kenan Ejder, söz konusu fotoğraflarla birlikte önümüzdeki günlerde hak mücadelesi başlatacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne çektiği fotoğraflarla birlikte başvuracak olan Ejder, kasap olmadığı halde işyerinde para karşılığında et çekenleri para cezasına çarptıracak.

O İŞYERLERİNİ BİRER BİRER GÖRÜNTÜLEDİ

Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, bayramdan önce yaptığı uyarıyı hatırlatarak, "Kurban Bayramı'ndan önce bir uyarıda bulunmuştum. Kasap olmadıkları halde kesim yapanları ve ücret karşılığında et çekenleri tespit edeceğimizi ve resmi şikayette bulunacağımızı belirtmiştim. Nitekim gereğini de yaptım" dedi. Bayramda kasap olmadıkları halde işyerlerine kıyma makinası kurarak para karşılığı et çeken esnafı kare kare görüntülediğini anlatan Kenan Ejder, "Bayramda hiç boş durmadım. Elime fotoğraf makinasını aldım ve Erzurum'u karış karış gezdim. Adam bakkal işletiyor, marangozluk yapıyor, manavlık yapıyor, ama dükkanına kurmuş kıyma makinasını et çekiyor. Hepsinin teker teker fotoğrafını çektim. Et çektikleri kıyma makinalarından tutun da, işyerlerinen kapılarına astıkları kağıtlara kadar hepsini görüntüledim. Elimdeki görüntülerle birlikte Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne giderek resmi şikayette bulunacağım. İlgili müdürlük kasap olmadığı halde bayramda para karşılığı et çeken çeşitli meslek kollarına mensup esnafa para cezası kesecek. Bundan kurtuluşları yok. Hiç kimse kasap olmadığı halde kasaplık yapan esnafın hakkını yiyemez" ifadelerini kullandı.

MOBİL MEZBAHALAR YİNE GÖZ DOLDURDU

Öte yandan Erzurum'da bayram boyunca hizmet veren mobil mezbahaların yine büyük bir başarıya imza attığını belirten Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, vatandaşların kurbanlarının mobil mezbahalar sayesinde hem profesyonel ve hem de hijyenik bir biçimde kesildiğini ifade etti. Mobil mezbahalarda Erzurumlu kasapların son derece üstün bir performans ortaya koyduklarını anlatan Başkan Ejder, Büyükşehir Belediyesi'ne bu imkandan dolayı teşekkür ederek, "Bu imkana rağmen maalesef yine sokaklarda ve evlerin önünde kurbanlarını kesenler oldu. Tabi buna oda olarak bizim müdahale etme gibi bir şansımız olmadı. İlgili kurumlar herhalde denetim yapmış ve gereğini yerine getirmişlerdir. Biz Kasaplar Odası olarak üyelerimizin haklarını koruma adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Üyelerimizin mağdur edilmesine kesinlikle müsade etmeyiz, etmeyeceğiz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.