Bölge Haber Girişi : 28 Ocak 2011 01:03

Şahin ve atalay'dan açıklama!..

Şahin ve atalay'dan açıklama!..
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay kış younları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rabia ÇETİN-(Erzurum Ajans-25. Dünya kış oyunlarının açılışı için dün akşam Erzurum’a gelen TBMM Basşkanı Mehmet Ali Şahin, bugün ziyaret ettiği medya merkezinde Basın İlan Kurumu Mehmet Atalay ve  basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sporun insanların buluşma noktası olduğunu ve bu tür kış younlarının ülkemize büyük katkılar sağladığını belirten TBMM Başkanı Şahin; “ UNIVERSİADe Erzurum ve Erzurumluların tanıtılmasında büyük olanaklar sağlayacak. Erzurum bu oyunlaRI aldığı yıllarda burada ki kış sporları tesislerinin oranı % 10 du. Ama şuan tesislerin durumuna baktığımızda devletin ve Başbakınımızın desteği sayesinde %100’lük bir orana ulaştığını görüyoruz. Bu tesisler bundan böyle Erzurum’un kış sporlarında birinci tercihler arasında yer almasını sağlayacak.” Dedi.

Kayak sporunun zengin sprou olarak bilndiğini ve bu nedenle ülkemizde yetişmiş kayakçıların pek bulunmadığını  ifade eden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin,bu tesislerin sayesinde bir kaç yıl içerisinde çok iyi sporcuların yetişeceğini bildirdi.

Ayladrı kış oyunları beklenen kar yağışınınbugün çok şekilde yağması konusuna da değinen Başkan Şahin,” yapay kar ile kış oyunlarını yapmaya çalışacağız. Ancak ben olaya sadecwe 10 günlük bakmıyorum. Kış oyunları bittikten sonra da buraya gelecek olan kayakçılar içinde iyi bir kar yağışının olması gerekiyor. Belkide bunun sebebi küresel ısınmadır ama ben yine de kar yağışının çok iyi şekilde olacağına inanıyorum. “dedi.

Kış oyunlarının Erzurum’a verilmesini isteyen ilk kişi olarak bilinen Basın İlan ;Kurumu Mehmet atalay ise, o günden bugüne bir çok şeyin değiştiğini ve artık kış sporlarında zirveye oturacağımızı söyledi. Erzurum’un tüm ezberleri bozduğunu dile getiren Basınİlan Kurumu Başkanı atalay; “Erzurum oyunlar ile Anadolunun zirvesine oturacak” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.