Erzurum Haber Girişi : 02 Mayıs 2018 14:16

Sağol Paşam!

Sağol Paşam!
Birinci Dünya Savaşı’nda şehit olan 150 askerin bulunduğu Dumlu Şehitliği, Erzurum 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın’ın talimatıyla yenilendi. Yöre sakinleri, Tarçın Paşa’ya teşekkür etti.
Erzurumajans-Afrin’de şehit olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeli Burak Tatar’ın geçen 2 Nisan’da Güzelova mahallesindeki defin töreni sırasında vatandaşlar, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın’dan Dumlu’da ki şehitliğin onarılmasını istedi. 

Bunun üzerine hemen talimat veren Korgeneral Uğur Tarçın, 1965 yılında yaptırılan şehitliğin yenilenmesini sağladı. Birinci Dünya Savaşı’nda şehit düşen 150 asker ile 1966 yılında Yeşildere 247. Piyade Alayı’nda meydana gelen yangında şehit olan Mehmetçiklerin defnedildiği alan şehitlere yakışır bir hale getirildi. Korgeneral Uğur Tarçın’a teşekkür eden yöre sakinleri, “Sağ olsun Paşamız talebimizden hemen sonra şehitliğimiz için ne gerekiyorsa yaptı. Bayraklaşan vatan topraklarında şehitlerimize hak ettikleri sonsuz saygının gösterilmesinden dolayı minnettarız” diye konuştu. 

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.