Sağlık Haber Girişi : 31 Ağustos 2016 16:48

Sağlık İl Müdürü: Artık rütbe yok, sivil hekim olarak çalışacaklar

Sağlık İl Müdürü: Artık rütbe yok, sivil hekim olarak çalışacaklar
Erzurum'da 181 yıldan bu yana hizmet veren ve 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi kararı doğrultusunda devlet hastanesi olan Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi hizmete açıldı.
Erzurumajans-Erzurum'da 181 yıllık Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi'nin aynı isimle Devlet Hastanesi olması ile ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, askeri personelin hastanede görev almasıyla ilgili "Artık rütbe olayı yok. Arkadaşlarımız sivil hekim olarak çalışacak" dedi. 

Erzurum Kamu Hastanele Birliği Genel Sekreter Prof. Dr. Fazlı Erdoğan geçen geçen hafta ülke genelindeki tüm askeri hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'nın kullanımına geçtiğini hatırlattı. Erzurum'da da kökü çok eskiye dayanan Mareşal Çakmak Asker Hastanesi'nin 'Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi' olarak hizmet verdiğini hatırlatan  Prof.Dr. Erdoğan, iki bakanlık arasında yapılan görüşmelerde ihtiyaç duyulan bazı personelin Milli Savunma Bakanlığı'nda kaldığını belirtti. Meraşal Çakmak Devlet Hastanesi'nin 150 yataklı olarak hizmet verdiğini anlatan Prof. Dr. Erdoğan, tanıtım toplantısında şunları söyledi: 

"Aslında bunları 'Askeri hastanelerin kapanması' gibi yorumlamamak lazım. 'Askeri hastaneler ile Sağlık Bakanlığı'nın hastaneleri güç birlikteleğinde' diye yorumlamak çok daha doğru olur. Burası tarihte çok önemli fonksiyonları üstlenmiş bir hastane. Çok güzel kalibrasyon ünitesi var. İlk anda burada devraldığımızda 22 uzman, 163 personelimiz vardı. Bakanlıklar arasındaki görüşmede hekim sayımız 12'ye düştü. Diğer branşlarda diğer hastanemizden destekliyoruz. Yüzbaşıdan yarbaya varıncaya kadar. Onlar bizim uzman hekimlerimiz. Hekimlikte bazen özellikle cerrahi branşlardaki hiyerarşi askeriyeden çok daha serttir. Hocasından önce giremez odaya yani." 

Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik de "Artık daha rütbe olayı yok. Hekim arkadaşımız sivil hekim olarak çalışacak. Sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi rütbenin artık anlamı yok. Beyaz önlüklü, vatandaş nezdinde her biri eşit düzeyde bir hekim olarak karşılanacaktır" diye konuştu.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.