Türkiye Haber Girişi : 29 Temmuz 2018 22:30

Sağlık Bakanı Koca’dan Giresun’daki olayla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Koca’dan Giresun’daki olayla ilgili açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Giresun’da 82 yaşında Yusuf Topal’ın ölümü olayında polis çağıran doktorun da açığa alındığını açıkladı.
Erzurumajans-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Giresun’daki olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Giresun’daki müessif olay hepimizi derinden üzmüştür. Konuyla ilgili acil soruşturma başlatılmış, soruşturmanın selameti açısından olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır. Süreç yakın takibimdedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet, acılı aileye baş sağlığı ve sabır dilerim” dedi.

-Olayın geçmişi- 

Giresun’da eşine ilaç yazmayan aile hekimiyle tartışan ve doktorun 'beyaz kod' vermesi sonrası polis tarafından gözaltına alınırken geçirdiği kalp krizi sonrasında Yusuf Topal (82) hayatını kaybetti. Olaya karışan polisler hakkında 'adam öldürmeye sebebiyet vermek' suçundan soruşturma açıldı. Öte yandan ailenin şikayeti doğrultusunda doktor Ö.Y. hakkında soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN DE AÇIKLAMA

Giresun’da 82 yaşındaki Yusuf Topal’ın ölümüne ilişkin Valilikten açıklama geldi.

Tartıştığı doktorun ‘beyaz kod’ vermesi sonucu polisler tarafından biber gazı sıkılarak ve zor kullanılarak gözaltına almak istediği 82 yaşındaki Yusuf Topal’ın kalp krizi ile ölümü sonrası Giresun Valiliğinden olaya ilişkin ilk açıklama geldi. Üzücü bir olayın vuku bulduğunu belirtildiği açıklamada, “Hekimlerin şiddete maruz kalmaması hassasiyetiyle beraber merhumun sağlık durumu, yaşı ve şartlarının göz önünde bulundurularak müdahale edilmesi gerekirken olayın bu şekilde cereyan etmesi üzüntümüzü daha da arttırmıştır” denildi. 

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: 

“Merhum Yusuf Topal 23.07.2018 günü 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezine başvurmuş, çıkan tartışma sonucu Beyaz Kod verilerek, Polis davet edilmiştir. Sağlık Merkezinin içerisindeki tartışmanın dışarıda da devam etmesi sonucu maalesef hiçbir şekilde tasvip edilemeyecek, üzüntü verici hadise vukuu bulmuştur. Hekimlerin şiddete maruz kalmaması hassasiyetiyle beraber merhumun sağlık durumu, yaşı ve şartlarının göz önünde bulundurularak müdahale edilmesi gerekirken olayın bu şekilde cereyan etmesi üzüntümüzü daha da arttırmıştır. İdari ve adli işlemler derhal başlatılmış, olayı izleyen gün ilk tespitler çerçevesinde Polis Memuru açığa alınmış, konunun soruşturulması için müfettiş talep edilmiştir. 

Önleyici bir hizmetin böyle sonuçlanması tüm camiamızı üzmüştür. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyor, idari ve adli açıdan sorumluluklarımızı takip ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tuncer Açıkgöz 01 Ocak 1970 02:00

    Gene olan polise oluyor Ne yapsın adamlar adam agresif saldırgan ve polise direniyor Adam öldü diye fatura adamlara kesiliyor Devlet memuruna sahip cıkacagına ceza veriyor Bundan sonra polis camiası nasıl müdahale edecek Herşeyde takdiri ilahi deniyor adamın da vadesi gelmiş