Bölge Haber Girişi : 07 Mart 2011 13:56

Sağda dörtlü ittifak kilitlendi!..

Sağda dörtlü ittifak kilitlendi!..
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından, SP, DP, TP ve BBP arasındaki ittifak görüşmeleri, 'çatı'daki uzlaşmazlık nedeniyle kilitledi.

Erzurum Ajans- Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından, Saadet Partisi(SP), Demokrat Parti(DP), Türkiye Partisi(TP) ve BBP arasındaki ittifak görüşmeleri, ‘çatı’daki uzlaşmazlık nedeniyle kilitledi.

Genel Seçimlere az bir zaman kala gözler “sağda ittifak” çalışmalarına çevrilmiş durumda. ANKA’nın edindiği bilgilere göre, Erbakan’ın vefatının ardından, SP, DP, TP ve BBP yöneticileri ilk kez bir araya gelerek, ittifakı konuştu. SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan’ın daveti üzerine bir araya gelen taraflar, çatı konusunda DP’nin itirazı üzerine görüşmeden sonuçsuz ayrıldı.

Görüşmede, SP’li yöneticiler Erbakan’ın vefatının ardından, Hoca’nın hatırasını yaşatmak için olası ittifakın bu parti çatısı altında olması konusunda ısrar etti. Ancak taraflardan DP ikna olmazken, protokol de imzalanamadı. 4’lü ittifak, DP’nin SP çatısı altında girmeyi kabul etmemesi nedeniyle kilitlenmiş oldu.

-DP’SİZ SENARYO-

Şu ana kadar diğer üç partinin SP çatısı konusunda hem fikir olduğu, DP’nin ise ‘yalnız’ kaldığını belirtiliyor. Bu durumda, DP’siz bir ittifak gündeme gelebileceği belirtildi.
SP, TP ve BBP üçlü ittifak yaparken, çatı konusunda ikna olmayan DP’nin seçimlere tek başına girmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.(ANKA)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.