Rukiye'den Seher'e

Rukiye Hanım ne kadar Erzurum milletvekiliydiyse HDP'li  bu hanım da o kadar Erzurum milletvekili...
Görünürde güya ikisi de seçilmişti! Ama herkes biliyor ki her ikisi de aslında kimsenin canı gönülden seçtiği vekiller değildi.
Aralarında neredeyse bir asır var. İlki Cumhuriyet'in ilk yıllarında bir kere bile olsa görmediği Erzurum vekilliğine atanmıştı, ikincisi de görünürde seçimle gelmiş olsa da aslında Kürtleri tehdit eden PKK'nın eseridir.
Yani nasıl ki Rukiye Hanım hür iradenin bir tercihi değildiyse şu ikinci hanım vekil olan Seher Akçınar Bayar da Kürt halkının temsilcisi değildir.
Önce Türkleri keklediler, şimdi de Kürtleri...
Rukiye Hanım'a sorsalardı ki haritada Erzurum'un yerini göster, muhtemelen Revan'ı işaret ederdi. Seher Hanım'a da sorsalardı durum değişdi. Çünkü o dağ taş dolaştı ve Türk- Kürt ayrımı yapmaksızın herkese dokunmaya çalıştı. Lâkin bu da bir palavraydı. Zira Seher Akçınar Bayar Kürtçü siyaset yapan ve  tamamen ırk üzerine bina ettiği politikalarıyla hiç bir zaman bu şehrin vekil adayı değildi. Olsa olsa kendisi gibi düşünen Kürtçülerin sembol bir ismiydi.
Başı örtülüydü, dindar bir görüntü veriyordu...
Ama partisi Marksist Leninist ırkçı bir partiydi.
Kürt seçmen,  bilerek isteyerek, dindar kisveli bu Marksist Leninist Kürtçüye oy verdi.
Çünkü zannediyorlardı ki, Seher'i seçmekle tüm haksızlıklar son bulacak!
Tabii ki bu kocaman bir yalandı, irice bir balondu!
Şimdi ara ki Seher'i bulasın...
Kürtler orada öylece duruyor, sorunlarıyla umutlarıyla başbaşa...
Ama onların reyini balya balya toplayan Seher'den kimsenin haberi yok!
Yaşıyor mu, öldü mü bilen dahi yok...
Nasılsa Seher'in artık Kürt seçmenle işi bitti!
Karayazı su istiyor, yol istiyor, aş istiyor ekmek istiyor...
Peki Seher nerede?
İşte onu bilen yok...
Zahir Ankara'da ama gerçekten orada mı değil mi kimse bilmiyor.
Oysa Kürdün ne sorunu varsa hepsi öylece devam ediyor, Seher hariç Kürtler yine hizmet bekliyor.
Rukiye Hanım Atatürk döneminde mebus olmuş hatta Erzurum'u da hiç görmemişti. Seher de 2015 yılında mebus oldu ve güya tüm şehri gezdi.
Şimdi görüyoruz ki aslında ikisi arasında hiç bir fark yok. Çünkü ikisi de Erzurum'u unutmakta birbirlerinden mahirdiler...
Biri Türk'tü, öbürü Kürt...
İkisi de vekil seçildi, saltanat sürdü.
Ama Erzurum'da Türkler de Kürtler de yüz yıldır aynı çileyi yaşıyor.
Yüz yıl sonra Rukiye'nin adı Seher oldu diye bir kazanım çıkaracaksanız buyurun çıkarın, nasılsa bu iş şirazesinden çıkmış durumda...
Dün hainler, Ermeni adına kılıç çekiyordu, bugün de onların torunu Kürtçülük adına kurşun sıkıyor...
Değişmeyen tek bi şey var: Türk vatanı ve Müslümanlık!
İster inanın ister inanmayın...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • xerib 01 Ocak 1970 02:00

    cumhurıyet kurulmuş kurulalı hizmet gitmeyen karayazıya bır aydır seçilmiş seher hanım gotürmedi demi.ola vicdansız siz böyle kellecilik yapıp hakı din iman diye diye yıllar yılı kandırdınız.şimdi kalkmış ders çıkarıyorsun elini vicdanına koy senin neye hizmet ettiğin belli değil hiç olmazssa o halkıma hizmet için burdayım dıyor.yıllarca başkaları din iman bayrak deyip kandırdıysa birazda o kandırsın.

  • Mehmet Gediz 01 Ocak 1970 02:00

    Senin foton kırmızılı ama sen yeşil misin, ak mısın, kara mısın belli değil!!! Galiba renk değiştiriyorsun. Ama bir şeyi gizleyemiyorsun oda Kürt düşmanlığı..Allah seni ıslah etsin. Bana göre sen Moğolistana gitmeli, oradaki dikili taşlara ve Bilge Hana adak adamalı ve Kürtlere kinini kusmalısın. Bu arada Mahallebaşında yapılması planlanan emniyet binasındaki odana da ordan toprak getir. Rukiye deyip Sehere saldırmışsın tıpkı Türkiyenin ISIS bahanesiyle Kürtlere saldırması gibi!!! Yine amacını saklayamadın ya!! Ya mert olup açıktan Kürtlere düşmanlığını söylesen en azından mert bir düşman deriz!! Senin kulaklarına kimler fısıldıyor. Kalemini kimin için oynattığın biliniyor. Zaten ya paralel diyorsun ya Kürtlere saldırıyorsun. Böyle gazete köşelerine yazı yazarak çürüyorsun. Daha aktif olmalı ve yürütülen operasyonların başına geçmelisin!!!

  • Vijdan 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Beyim beyim sizin de kralınızin da daha çok uykusu kaçacak. Seher hanım 74 bin oy almış. Biraz daha demokrat olun.

  • mehmet yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    mehmet bey el insaf vekil on gündür erzurumda dağ bayır köy mezra demeden çalışıyor halkın dertlerini dinliyor. kendi gözlerimle gördüm. halada erzurumdadır. vekil seçildikten sonra köylere mezralara ziyaret yapan tek vekildir kendisi. bizde eleştiriyi severiz ama yalanı değil. yalan dinimizde ağır bir suçtur iftiraysa daha ağır. özgür basın istiyoruz yanlı değil

  • ... 01 Ocak 1970 02:00

    Seher hanım 4 gündü Erzurumdaydı, dün akşam gitti.