Bölge Haber Girişi : 12 Ocak 2011 14:01

RTÜK'ten Muhteşem Yüzyıl'a uyarı!..

RTÜK'ten Muhteşem Yüzyıl'a uyarı!..
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Muhteşem Yüzyıl dizisine uyarma cezası verdi.

Erzurum Ajans-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), “Muhteşem Yüzyıl” dizisine uyarma cezası verdi.
Kurul’dan yapılan açıklamada, RTÜK’ün bugünkü haftalık toplantısında, geçen hafta yayımlanmaya başlanan ve tepkilere neden olan “Muhteşem Yüzyıl” adlı dizi filmle ilgili hazırlanan uzman raporunun da gündeme alınarak değerlendirildiği ifade edildi.
Açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucunda, söz konusu dizi filmde 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin “Yayınların toplumun millî ve manevî değerlerine aykırı olmaması”na ilişkin bendinin, "tarihe mal olmuş bir şahsiyetin mahremiyeti konusunda gerekli hassasiyet gösterilmeyerek ihlal edilmiş olduğu" savunularak dizinin uyarılmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3984 Sayılı Yasanın 33. Maddesine göre, Üst Kurul, öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmeyen, izin şartlarını ihlâl eden, yayın ilkelerine ve bu Kanunda belirtilen diğer esaslara aykırı yayın yapan özel radyo ve televizyon kuruluşlarını uyarır veya aynı yayın kuşağında açık şekilde özür dilemesini ister. Bu talebe uyulmaması veya aykırılığın tekrarı hâlinde ihlâle konu olan programın yayını, bir ilâ oniki kez arasında durdurulur. Söz konusu programla ilgili olarak Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna 11 Aralık 2010 tarihinden bugüne kadar pek çok şikayet gelmiştir. Bu şikayetlerde genel olarak programın yayından kaldırılması talep edilmiştir. Ancak bilindiği gibi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun programlara yayınlanmadan önce müdahale etme veya programları yayından kaldırma yetkisi bulunmamaktadır.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.