Erzurum Haber Girişi : 01 Ekim 2019 16:30

Reyhani için rica edilmez, emredilir!

Reyhani için rica edilmez, emredilir!
Bu haftaki CIFIT’ı yazarken merhum halk ozanımız Yaşar Reyhani’nin kızı Yasemin Reyhani Şahbaz mesaj attı bana.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Bu haftaki CIFIT’ı yazarken merhum halk ozanımız Yaşar Reyhani’nin kızı Yasemin Reyhani Şahbaz mesaj attı bana. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, babası Aşık Yaşar Reyhani’nin bir heykelinin yapılacağına dair kendilerine söz vermiş, o sözün bir an önce yerine getirilmesini istiyor. Sanırım Reyhani’nin ne denli önemli bir isim olduğunu Sekmen de biliyordur. Yaşar Reyhani’yi gelecek nesillere aktarmak için bir heykel ile önemli bir işe imza atacağına inandığım Sekmen başkanın yoğun iş proğramı arasına bu aralar bunu da alacağına inanıyorum. 

Yasemin hanım ile mesajlaşırken özellikle de benden bu işin zorla yapılıyor havası verilmesinden de uzak durulmasına dikkat etmemi istedi. Bir iki şiirini ezbere bildiğim, her yerde okumaktan da zevk aldığım o Reyhani’nin heykeli konusunda Yasemin hanıma dediğimi şimdi buradan diyorum. Reyhani için Erzurum’da bir şey rica edilmez, ancak emredilir! Çünkü Reyhani Erzurum’a malolmuş, bu asrın o denli önemli ozanlarından biridir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cemil Akkök 01 Ocak 1970 02:00

    Reyhani gibi bir müslüman kendi evladının gayreti ile putlaştırılmak mı isteniyor? Hatırlanmasını istiyorsanız youtube da onlarca şarkı ve videoları var zaten. ille de olsun diyorsanız Reyhani nin kemikleri sızlıyor bilesiniz.

  • Abdullah dursun 01 Ocak 1970 02:00

    Allah gani gani rahmet eylesin ....çok iyi olur