Bölge Haber Girişi : 26 Ocak 2010 00:06

Rektör Koçak'tan profesörlere yemek!..

Rektör Koçak'tan profesörlere yemek!..
Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, profesörlüğü atanan akademik personelin onuruna bir akşam yemeği verdi.

ERZURUM AJANS-Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, profesörlüğü atanan akademik personelin onuruna bir akşam yemeği verdi.

Konuk Evi’nde gerçekleştirilen yemekten önce bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, yemeği katılan ve profesörlüğe atanan akademisyenlere teşekkür etti.

Koçak, Doçentliğe ve Yardımcı Doçentliğe yükseltilen ve atananlar için de yemek verileceğini belirterek, “Amacımız daha sık bir araya gelip başarıları paylaşmak, çalışmalar hakkında bilgi vermek ve görüşlerinizi almaktır,” dedi.

“Biz bir aileyiz; daha çok bir araya gelip aile ortamını büyütmek, kaynaşmayı çoğaltmak istiyoruz” diyen Rektör Koçak, “Bu arada sizlere çalışmalarımız hakkında bilgi vermek ve sizlerin görüşlerinizi almak istiyorum,” diye konuştu.

“Bugüne kadar Atatürk Üniversitesi hep en yüksek yerlerde yer almıştır, ancak biz bunu yeterli görmüyoruz” diyen Koçak, “Her fırsatta söylüyorum, öğretim üyesi başına en az bir yayın sloganıyla yola çıktık. 2007’de yayın sayımız 452 iken, 2008’de 710 yükseldi. Bu sayı 2009’da ise 844 civarında gerçekleşti. Ama biz bu sayının daha da artmasını istiyoruz,” açıklamasını yaptı.

 Koçak, yurtdışına giderek sunum yapacak akademisyenler için de 650 ile 1000 Dolar arasında bir teşvik vereceklerini kaydetti. “Uzun dönemler için yurtdışına gidecek akademisyenler için ise,  dört aylık süreyle gidenlere 4 bin 500 Dolar, 3 Aylık gidenler ise 3 bin 750 Dolar teşvik vereceğiz,” diyen Koçak, Vakıf kaynaklarını artırmaları durumunda teşviklerin daha da artabileceğini anlattı.

Koçak, “Hemşirelik lisans tamamlama programı başladı. İlerleyen yıllarda daha da genişleteceğiz” ifade etti. Atatürk Üniversitesi’ne Açık Öğretim Fakültesi kurulması karanının YÖK’ten çıktığını, Maliye’den de olumlu yanıt çıktığı konusunda bilgilere sahip olduklarını belirten Koçak, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kurulması çalışmalarının da kısa sürede sonuçlanacağını sözlerine ekledi.

 “Sizlerden beklediğimiz daha fazla çalışmak, daha çok bilimsel yayın yapmak ve Atatürk Üniversitesi’ni bulunduğu seviyeden daha yukarı çıkarmanızdır” diyen Koçak, bu konuda istenilen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Yemekte Konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ise, Atatürk Üniversitesi’nde hazırlanan projelerin niteliği ve hazırlanması konusunda dikkat edilmesi gereken bazı konularla ilgili bilgile verdi.

 

BASIN DANIŞMANLIĞI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.