Erzurum Haber Girişi : 28 Ağustos 2015 14:17

Rektör Koçak'tan Zafer Bayramı mesajı

Rektör Koçak'tan Zafer Bayramı mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.

Prof. Dr. Koçak mesajında şunları kaydetti; "30 Ağustos tarihimizin dönüm noktalarından biridir; dünün iman ve iradesinin sembolü, bugünün esin kaynağı, yarınlarımızın ise güvenç kaynağıdır.

30 Ağustos Zaferi, sadece Türk milletinin değil, hürriyet ve bağımsızlığı için mücadele veren nice millete yol gösterici olması açısından da önemlidir.

30 Ağustos, her türlü yoksulluğa ve olumsuz koşullara rağmen, milletimizin ordusuyla birlikte, adını insanlık tarihine bir kez daha şerefle yazdırdığı bir kahramanlık destanıdır. Bu destan, vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve vatan topraklarını kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin kudret ve kahramanlığının göstergesi; aynı zamanda milletimizin birlik ve bütünlüğünün de kutsal bir nişanesidir.

Hürriyetine, bağımsızlığına, başı dik ve onurluca yaşama istenç ve iradesine bu denli düşkün olan bir milletin 26 Ağustos 1922'de başlayıp, 30 Ağustos'ta nihayetlendirdiği bu zafer, hiç kuşkusuz Cumhuriyet Türkiye'sinin kurulmasına ön ayak olduğu gibi, geleceğimizin de en önemli yapı taşlarından biri olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 93'üncü yılını idrak ettiğimiz, Kurtuluş Destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum."
(ERZ-AT-Y)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.