Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2014 03:12

Rektör Koçak'tan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Rektör Koçak'tan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Prof. Dr. Koçak mesajında şu ifadelere yer verdi; "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türk Milleti için önemli ve tarihi bir gün, Türk Devleti için yeniden dirilişin güçlü bir simgesidir.

Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından, bir milletin var olma iradesini ve bağımsızlığını bayraklaştıran Cumhuriyetin ilanı, bünyesinde siyasal, toplumsal, kültürel ve ekonomik dönüşümleri barındıran ve Türk milletini çağdaş dünyayla bütünleştiren değerler toplamıdır.

Aydınlık geleceğin, onurlu bir yaşamın ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesi de olan Cumhuriyet, milletin iradesini merkeze alıp, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkanları yine milletin yararına kullanan bir insanlık projesi, aynı zamanda bir çağdaşlaşma atılımıdır.

Bugün Cumhuriyet'in 91'inci kuruluş yıldönümünü bu bilinçle kutluyoruz.

Bu bilincin sürekli diri ve daim kalacağına olan inancımı belirtmekle birlikte, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi büyük bir minnet ve saygıyla anıyor, Bayramımızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olması temenni ediyorum." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.