Kültür-Sanat Haber Girişi : 25 Mayıs 2016 16:54

Rektör Koçak'a 'Ahi' ziyareti

Rektör Koçak'a 'Ahi' ziyareti
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, yönetim kurulu üyeleri ve yılın ahisi seçilen 82 yaşındaki İbrahim Tunç, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı ziyaret etti.
Erzurumajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, yönetim kurulu üyeleri ve yılın ahisi seçilen 82 yaşındaki İbrahim Tunç, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı ziyaret etti. Rektör Koçak yılın ahisine Kur'an-ı Kerim ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin Tefviznamesini hediye etti.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında protokol ziyaretlerini sürdüren ESOB Yönetim Kurulu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile görüştü. Başkan Rasim Fırat, yönetim kurulu üyeleri ve yılın Ahisi seçilen İbrahim Tunç'un bulunduğu ziyarette Başkan Fırat, 26 Mayıs Perşembe günü yapılacak program hakkında Rektör Prof. Dr. Koçak'a bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Koçak da, Ahilik kültürünün öneminden bahsederek yaygınlaştırılması konusunda üniversite olarak her türlü göreve hazır olduklarını söyledi. Rektör Koçak ayrıca ziyaretin anısına yılın ahisi İbrahim Tunç'a el yazması Kur'an-ı Kerim'in tıpkı baskısını ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin Tevfiznamesi'ni hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.