Eğitim Haber Girişi : 26 Kasım 2014 14:51

Rektör Koçak, Almanya turunda

Rektör Koçak, Almanya turunda
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Almanya'da çeşitli temaslarda bulunarak Türk vatandaşların oluşturduğu sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Almanya'da çeşitli temaslarda bulunarak Türk vatandaşların oluşturduğu sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, beraberindeki heyetle, Genel Merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan ve Türk vatandaşlar tarafından kurulan dini, kültürel ve sosyal kuruluşların en büyüğü olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu'nu ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Aşıkoğlu, Merkez Camii ve müştemilatı hakkında bilgi verdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak ise, üniversitelerinin yurtdışı eğitim programlarını tanıttı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Prof. Dr. Fehim Bakırcı, Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Prof. Dr. Selçuk Karaman'ın yer aldığı ziyaret, hediye takdim edildi.
UETD Genel Merkezi ziyareti

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve beraberindeki heyet Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)' yi de ziyaret ederek Genel Başkanı Süleyman Çelik ekibiyle toplantı yaparak üniversite hakkında bilgi verdiler. UEDT Genel Başkanı Süleyman Çelik'te Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımız hakkında Erzurum heyetini bilgilendirdi ve Türk gençlerinin eğitim durumları hakkında detaylı bilgi sundu.

Hikmet Koçak, Almanya ve Avrupa'da yaşayan gençlerin kendi üniversitelerinde okumanın avantajlarını ve Erzurum'un yöresel güzellikleri hakkında bir sunum yaptı. Türkiye'nin en eski kurulan üniversitelerden biri olduğuna vurgu yaptı.

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, yapılan ziyarette Almanya'da yaşayan gençlerin hem Erasmus hem de yurtdışı üniversitelerde okumanın, daha doğrusu sonunda alınan diplomaların referans olarak İş dünyasında büyük önem kazandığına işaret edip, buna teşebbüs eden öğrencileri teşvik ve tavsiye ettiklerini söyledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.