Erzurum Haber Girişi : 15 Şubat 2018 19:00

Rektör Çomaklı, STK ziyaretlerini sürdürüyor

Rektör Çomaklı, STK ziyaretlerini sürdürüyor
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, STK, sendika, kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında, Ensar Vakfı Erzurum Şubesinin misafiri oldu.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, STK, sendika, kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında, Ensar Vakfı Erzurum Şubesinin misafiri oldu.
 
Gerçekleştirdiği ziyaretlerde Erzurum ve Atatürk Üniversitesi gündemine ilişkin konuları değerlendiren Rektör Çomaklı, konuğu olduğu Ensar Vakfına üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencileri emanet etti.

Atatürk Üniversitesinde önemli bir dönüşüm sürecinin başladığını belirten Çomaklı, yenilikçi ve girişimci üniversite olmanın gerekliliği olan STK’larla gerçekleştirilen işbirliklerinden bahsetti.

Üniversitenin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çomaklı, sistemi disipline ederek AR-GE politikalarının geliştiğini belirterek şöyle konuştu: “Öğretim üyelerimize geliştirdikleri proje ve çalışmalarını, değere dönüştürme ve topluma faydalı hale getirmeleri için her türlü desteği veriyoruz.

Diğer taraftan dünyanın çeşitli ülkelerinden eğitim almak için üniversitemize gelen yaklaşık 3 bin öğrencimiz var. Gönüllü kültür elçisi olan bu öğrencilerimizin, kadim kültürümüzü tanımaları ve Erzurum’u kendi memleketleri gibi benimsemeleri için çeşitli STK, sendika, kurum ve kuruluşlarımıza emanet ediyoruz. Şehrimizin köklü ve güvenilir kuruluşlarından biri olan Ensar Vakfına da 50 uluslararası öğrencimizi emanet ettik. Vakfımızın misafir öğrencilerimizle tıpkı kendi çocukları gibi ilgileneceklerine ve sahip çıkacaklarına eminim” dedi.

Ensar Vakfı Başkanı ve Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Korkmaz, konuğu Rektör Çomaklı’ya vakfın tanıtımını yaparak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Atatürk Üniversitenin toplum ve STK’larla bütünleşmesini kendileri için bir fırsat olduğunu söyleyen Korkmaz, emaneti en iyi şekilde muhafaza edeceklerini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.