Eğitim Haber Girişi : 25 Ocak 2018 21:30

Rektör Çomaklı, Enstitü Müdürleriyle bir araya geldi

Rektör Çomaklı, Enstitü Müdürleriyle bir araya geldi
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan 8 enstitünün müdürleriyle, Güzel Sanatlar Enstitüsünün yeni binasında bir araya geldi.
Erzurumajans-Gerek akademik gerekse fiziki koşulları iyileştirmeye yönelik çözümler üretecek politikalar geliştirmek üzere ziyaretler gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan 8 enstitünün müdürleriyle, Güzel Sanatlar Enstitüsünün yeni binasında bir araya geldi.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Güzel Sanatlar, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Türkiyat Araştırmaları ile Kış Sporları ve Spor Bilimleri Enstitü müdürleriyle bir araya gelen Rektör Çomaklı, yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

İleriye dönük hazırlıklar yaparken gelen talepleri de dikkate aldıklarını dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Çomaklı: "Akademisyenlerimiz, enstitü müdürlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte devam eden çalışmaları konuşuyor ve geleceğe yönelik olarak neler yapabiliriz bunları istişare ediyor, hep beraber cevaplar arıyoruz. Bu çerçevede enstitülerimize de önemli görevler düşüyor. Türkiye’de ve dünyada üreten, ekonomik ve sosyal gelişmeleri bilimsel bir bakış açısı ile inceleyebilen, eğitim aldıkları alanda uzmanlaşarak özgün çalışmalar ortaya koyabilen öğrenciler yetiştirmek bu görevlerin başında geliyor. Ulusal ve uluslararası arenada kabul gören bilim dallarından oluşan enstitülerimiz ile bünyesinde faaliyet gösteren tezli-tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarımız ile her yıl üstüne koyarak devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.