Erzurum Haber Girişi : 11 Şubat 2018 19:15

Rektör Çomaklı DAG ile ilgili çalışmaları anlattı

Rektör Çomaklı DAG ile ilgili çalışmaları anlattı
Rektör Çomaklı: DAG, Türkiye’nin Uzay Bilimleri açısından dünyaya açılan kapısı olacak...
Erzurumajans-Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir ile Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdür Vekili Ömer Bilen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. 

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Müsteşar Yardımcısı Hasdemir, Erzurum’da bulunmaktan ve Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir üniversiteyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köklü bir eğitim kurumu olan Atatürk Üniversitesinin gerçekleştirdiği her projenin Kalkınma Bakanlığı için önemli olduğunu belirten Hasdemir, bölgenin kalkınması ve refah seviyesinin artması için gerçekleştirilen çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

Dr. Fatih Hasdemir ve Ömer Bilen’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuklara Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) Projesi hakkında bilgi verdi. DAG’ın, 2018 yılı itibariyle 150 milyonluk bir bütçeye ulaştığını ve Türkiye’nin en büyük temel bilim altyapı projesi olduğuna vurgu yapan Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Şimdiye kadar bu büyüklükte bütçesi olan bir bilimsel proje yapılmadı. DAG, Türkiye’nin 2023 vizyon projesi olmasıyla birlikte uzay bilimleri ve teknolojileri açısından dünyaya açılan kapısı olacak. Projenin yürütücüsü ve sahibi olan üniversitemiz, tüm imkânlarını sonuna kadar zorlayarak bu projeyi kısa sürede bitirecek. Proje bittiğinde ise uzay bilimleri ve teknolojileri alanında ulusal ve uluslararası uzman bilim adamları Erzurum’a akın ederek gözlemevinden faydalanma yoluna gidecek. Bu durum da bize hem bilim, hem de ekonomik açıdan önemli derecede katma değer sağlayacak.”
Ziyaretin ardından Rektör Çomaklı konuklarına el yazması Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.