Sağlık Haber Girişi : 07 Ekim 2017 16:30

Rektör Çomaklı: Sağlıkta Referans Olacağız

Rektör Çomaklı: Sağlıkta Referans Olacağız
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Üniversite Araştırma Hastanesindeki birim yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundu.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Üniversite Araştırma Hastanesindeki birim yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundu.

İnsan ihtiyaçlarının giderek arttığı günümüz dünyasında, sağlık hizmetine duyulan ihtiyacın da aynı oranda arttığını belirten Rektör Çomaklı: "Dünya nüfusu giderek artıyor. Ayrıca, insan ömrü de uzuyor. Teknolojinin de giderek arttığını göz önünde bulundurursak bu hıza ayak uydurmaktan başka yolumuz yok. Dünya üzerinde değerini yitirmemiş birkaç alan var. Bunlardan birisi de temel sağlık hizmeti. Dünyanın neresinde olursanız olun, sağlık açısından yaşadığınız bir probleme merhem olacak kurumları veya insanları bulmak mümkün. İnsanlığın geleceğini inşa edecek olan bu sektör; alanında iyi yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyuyor. Biz de bu ihtiyacı karşılamak için üst düzey eğitimler vererek insanlığa hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.

"TEKNOLOJİ ÇAĞINA AYAK UYDURUYORUZ"

Teknolojinin, sağlık hizmetleri ile ilgili tüm alanlarda kullanıldığına vurgu yapan Çomaklı, Üniversite Araştırma Hastanesinde günümüzde kullanılan son model teknoloji cihazların hazır bulunduğunu ve hekimlerimizin de bu imkânlarından azami ölçüde faydalanarak hastalara en iyi hizmeti verebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Ayrıca hekimlerin hizmetlerine, kendilerini yenileyerek ve bilgilerini güncelleyerek devam edeceklerine dair de en ufak kuşku taşımadıklarını da belirterek "Biz de üniversite yönetimi olarak hastanenin ve hekimlerimizin her türlü ihtiyaçlarına anında karşılık vererek desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ SAĞLIKTA REFERANS OLMAK"

Birçok alanda yeniliklere imza atıldığının da altını çizen Çomaklı: "Yapımı hızla devam eden Erzurum Sağlık Kampüsü tamamlanınca, şehirdeki hastanelerle birlikte Erzurum, sağlık açısından cazibe merkezi haline gelecek. Hastanelerimize gerek bölgemizden gerekse çevre bölge ve komşu ülkelerden yoğun bir talep var. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanemizde de birçok ülkeden hastalara hizmet vererek uluslararası alanda referans hastane olma yolunda ilerliyoruz. Organ naklindeki başarımız ortada. Yakın zamanda, ameliyatlarda kullanılmak üzere hastanemize getirdiğimiz simülasyon cihazıyla hekimlerimize el pratiği sağlaması adına destekler sağladık. Yine hasta ve hekim memnuniyetini üst düzeyde tutacak yatırımlar yapmaya devam ederek yakın zamanda marka hastane olarak anılacağız" diye konuştu.

"OTELİMİZ HASTA YAKINLARININ HİZMETİNDE"

Hastanenin hemen yanı başında bulunan Turizm Uygulama Otelinin hasta yakınlarına da hizmet verdiğini belirten Çomaklı: "Atatürk Üniversitesi olarak her hastaya aile şefkatiyle yaklaşıyoruz. Doğal olarak onların yakınları da bizim en kıymetli misafirlerimiz. Otelimizde üst düzey hizmet vererek onlara en rahat ortamı hazırlamak ve sıkıntılı süreçlerinde bir nebze de olsa rahat nefes almalarını sağlamak bizim temel görevlerimiz arasındadır" diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mehmet nuri yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    sayın rektör bey sağlıkta refarans ama hemşire alımında adaletsiz davranıldığı bir yıl çalışma şartı koyup 58 puanla hemşire alınıp 80 puan alanları 4 b atamadığınız daha sonra hiç torpili olmayan bu puana sahip lerin hakkı ne olacak acaba