Eğitim Haber Girişi : 05 Ekim 2017 17:45

Rektör Çomaklı, Malezya'da incelemelerde bulundu

Rektör Çomaklı, Malezya'da incelemelerde bulundu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Malezya'da incelemelerde bulundu.
Erzurumajans-İki günlük resmi görüşmelerde bulunmak üzere Malezya'ya giden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ilk olarak Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu'nu ziyaret ederek, Türkiye ve Malezya arasında Yükseköğretim alanındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine dair konuları görüştü.

Rektör Çomaklı'nın ziyaretinden ve Atatürk Üniversitesinin uluslararasılaşmaya yönelik yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Malezya Büyükelçisi Türkoğlu, Atatürk Üniversitesine her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti. Çomaklı, Malezya'nın önde gelen üniversitelerinden University Putra Malaysia (UPM) yetkilileriyle ortak işbirliği geliştirme konularında görüşmeler gerçekleştirdi.

İlk olarak Mühendislik Fakültesini ziyaret eden rektör Çomaklı, fakülte dekanı ve bölüm başkanları tarafindan verilen brifingden sonra, mühendislik fakültesinin laboratuvarlarında incelemelerde bulunarak ilk günkü ziyaretlerini tamamladı.

Malezya incelemelerine devam eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ziyaretinin ikinci gününde University Putra Malaysia (UPM) Rektörü Prof. Dr. Aini Iderisi'yi ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Atatürk Üniversitesi ve UPM arasında bilgi ve deneyim paylaşımı, ortak projeler geliştirilmesi ve çift/ortak diploma programları başlatılması gibi konular hakkında bilgi alışverişinde bulunularak hazırlanan ikili anlaşma protokolü imzalandı.

Rektörlük ziyaretinin ardından Lisansüstü Programlar (Graduate School) Dekanı Prof. Dr. Robiah Yunus ile görüşmelerine devam eden Rektör Çomaklı, iki üniversite arasında uluslararası programların oluşturulmasına yönelik somut adımlar atılması gerektiğini ifade ederek, bunun her iki üniversitenin akademik gelişimine katkıda bulunacağını söyledi.

Son olarak Veteriner Fakültesinde incelemede bulunan Çomaklı, Malezya ziyaretini tamamladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.