Eğitim Haber Girişi : 17 Ekim 2017 20:30

Rektör Çomaklı, İletişim Fakültesinde İncelemelerde Bulundu

Rektör Çomaklı, İletişim Fakültesinde İncelemelerde Bulundu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İletişim Fakültesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İletişim Fakültesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

İletişim Fakültesi Konferans Salonunda, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümlerinde görev yapan akademisyenlerle bir araya gelen Rektör Çomaklı, fakültenin çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Fakülteyi gezerek bina yapısı, öğrenci kapasitesi ve gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde inceleyen Rektör Çomaklı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Atatürk Üniversitesinin 23 fakültesiyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu hatırlatan Çomaklı, böylesine büyük bir üniversiteyi daha işlevsel hale getirmek için tüm birimlerimizle toplumun gereksinimlerini dikkate alarak bu yönde bilgi üretiminin gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Akademisyenlerle istişare etmenin gelecek açısından çok faydalı olacağına değinen Rektör Çomaklı, topluma yarar sağlamak için öncelikle iş ortamının huzurlu olması gerektiğini ifade etti.

"Üniversitemizde en öncelikli kriterimiz liyakat" diyen Çomaklı şöyle konuştu: "Huzurun temelinde kul hakkı yatar. Her alanda adaletli davranırsak ülkemize en iyi şekilde fayda sağlamış oluruz. Bizlerin hedef kitlesi direkt toplum olmalı. Ürettiğimiz bilginin topluma fayda sağlaması lazım. Fakülte mensupları öncü olarak şehirle iletişime geçmeli. Çünkü sahada öncü olursak bu misyonun hakkını vermiş oluruz. Bizler ancak ürettiklerimizle vatandaşımıza borcumuzu ödemiş oluruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.