Erzurum Haber Girişi : 08 Aralık 2017 18:22

Rektör Çomaklı: ABD'nin Kudüs kararını şiddetle kınıyoruz

Rektör Çomaklı: ABD'nin Kudüs kararını şiddetle kınıyoruz
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs kararını kınayan masaj yayımladı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs kararını kınayan masaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"ABD Başkanı Donald Trump'ın düzenlediği basın toplantısıyla, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, İslâm'ın ilk kıblesi kabul edilen ve Müslümanlar için önemli ve kıymetli bir hâfızayı taşıyan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıtmasını, elçiliklerini Kudüs'e taşıtmasını ve bu yönde atılacak bütün adımlarını şiddetle kınıyoruz. Dünyanın barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde, Müslümanlar için hayatî öneme sahip olan Kudüs'ün âdeta işgal edilmesi anlamına gelen ve akan kan, gözyaşları ile kargaşaların artırılması yönündeki bu girişimleri büyük bir endişeyle müşahede ediyoruz. ABD'nin kendi iç politikasına yönelik olarak yaşadığı sorunları, Kudüs üzerinden gidermeye çalıştığı, Müslümanlar ve dünya barışı açısından vahim sonuçlara gebe olan bu hatadan ivedilikle dönmesini, barışın tesisi için gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak açıklanmasının sebebiyet vereceği her türlü şiddetten sorumlu olan ABD'nin, dünya barışı ve Müslüman halklar üzerinde olumsuz bir atmosfer yaratan sorumsuz, hukuksuz ve kabul edilemez bulduğumuz, dünya barışını geriye götürecek, zorlaştıracak bu kararını, bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Dünya genelindeki Yahudi halkın, bu karara topluca sevinmek yerine akıllıca davranarak bu tür siyasî adımların barışa verebileceği zararın büyüklüğünün bilincinde olmasını, aynı şekilde, İslâm dünyasının da sağduyulu hareket ederek hatadan geri dönülmesi için gereken çaba ve çalışmaları gerçekleştirmesini ümit ediyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.