Eğitim Haber Girişi : 03 Temmuz 2016 17:03

Rektör adayı Prof. Dr. Sevimli ilk Kanser Hastanesini Erzurum'da kuracak

Rektör adayı Prof. Dr. Sevimli ilk Kanser Hastanesini Erzurum'da kuracak
Atatürk üniversitesi Rektörlüğüne aday olan Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, Erzurum'a Türkiye'nin ilk Kanser Hastanesini kurmayı planladığını açıkladı.
Erzurumajans-Atatürk üniversitesi Rektörlüğüne aday olan Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, Erzurum'a Türkiye'nin ilk Kanser Hastanesini kurmayı planladığını açıkladı.

Hacıbaba Tesisilerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, mensubu olmakla iftihar ettiği, ülkenin en köklü üniversitelerinden olan Atatürk Üniversitesine rektör olarak hizmet vermek istediğini bildirdi. Öğretim üyelerinin sesi olmayı hedeflediğine işaret eden Prof. Dr. Sevimli, üniversitenin temel dinamiklerini harekete geçirerek, adalet, liyakat, tarafsızlık ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda bir yönetim sergileyeceklerini anlattı. Süreçte ortak akıl ve istişareye önem vereceğini aktaran Prof. Dr. Sevimli şunları söyledi: 

"Devletin kırmızı çizgileri, beizim kırmızı çizgilerimizdir. Hiçbir ideoloji ve grubun vesayeti altına girmeyen, bağımsız düşünebilen, çalışan, üreten, ürettiği ile insanlığa ve ülkemize hizmet eden bir üniversite inşa edeceğiz. Atatürk Üniversitesini şehir üniversitesi olmaktan çıkarıp, iddialı ve büyük projelerle geleceğin büyük Türkiye'sinde 'Milli ve Manevi değerlerle yükselen bir dünya üniversitesi' yapma arzusundayız."

'Özlük hakları' konusunda 'hassas' olduklarını kaydeden Prof. Dr. Serdar Sevimli. öğrenciden öğretim üyesine kadar tüm personelin özlük haklarını savunacaklarını belirtti. Tercih edilen bir üniversite olmayı hedeflediklerine dikkati çeken Prof. Dr. Sevimli. üniversite ve şehrin aydınları ile ortak forumlar oluşturup, problemlerin çözümüne yönelik projeler ortaya koymayı planladığını ifade etti. Prof. Dr. Sevimli, şöyle devam etti:

"ERZURUM KANSER ARAŞTIRMA MERKEZİ OLACAK"

" Türkiye'nin ilk kanser araştırma merkezi ile Erzurum'u kanser hastalıklarının tanı ve tedavi merkezi haline getirmek arzusundayız. Türkiye'nin en büyük Üniversite Kütüphanesini hedeflemekteyiz. Kadim şehrimizi daha iyi tanımak ve dünyaya tanıtmak amacıyla Erzurum Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması, teknoloji çağında, dünyadaki diğer merkezler ile birlikte entegre araştırmalar yürütecek olan Robot teknolojileri, islami araştırma merkezlerini kuracağız. Yerel yönetimler ile kültür, sanat ve spor alanlarında işbirliğini artırmaya yönelik faaliyetlerimiz olacaktır. Sağlık turizmi ve kış sporları turizmi gibi alanlarda faaliyet gösteren sektörlerle ortak proje ve yatırımlara imza atacağız. Üniversite içerisine katlı ve korunaklı oroparklar inşa edilecek, trafik problemini çözmek için akış yeniden düzenlenecektir. Bilimsel araştırma projeleri daha yüksek bütçe ile desteklenecektir. "

Teknokenti daha aktif bir yapıya dönüştürmek, üniversite- sanayi işbirliğini artırmak için çaba harcayacağına değinen Prof. Dr. Sevimli, Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji ve Araştırma Merkezi'ni Türkiye'nin en büyük referans laboratuvarı haline getirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Prof. Dr. Sevimli, "Bilgi toplumuna ulaşmanın otoyolu üniversitelerdir.Üniversitemiz batı kampüsünde mega spor kompleksi ve sosyal tesislerin inşa edilmesi, kuracağımız kongre ofisi ile üniversitemiz orta-büyük çaplı ulusal ve uluslararası konfrenas ve sempozyumlara ev sahipliği yapacaktır. Buda Türkiye ve dünyada bilinirliğimizi artıracaktır" diye konuştu.

SERDAR SEVİMLİ KİMDİR?

Erzurum'un Hasankale ilçesinde 1975'te dünyaya geldi. ilk,orta ve lise öğrenimini Pasinler'de tamamladı. Mezun olduğu Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında, ihtisas yaptı. 2009'dadoçent, 2014'te profesör oldu. Akademik kariyeri boyunca, kalp-damar hastalıkları alanındaki yenilikçi atılımlar konusunda önemli rol oynadı. 2005-2006 yılları arasında istanbul Siyami Ersek Hastanesinde ritim bozuklukları üzerine çalışmalar yaptıktan sonra, üniversiteye 'Artimi Laboratuvarı'nın kurulmasına öncülük etti. isviçre'deki eğitiminin ardından, 2011'deTranskateter Aort Kapak implantasyonu ilk uygulayanlar arasında yer aldı. 2011'de beyin arterlerinin stentlenmesi, bifürkasyon ve kronik totaloklüzyon gibi kompleks girişimlerin uygulanmalarını gerçekleştirdi. Yurtdışı ve yurtiçi dergilerde yayımlanmış 120'nin üstünde makalesi ve çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. İngilizce bilen Prof. Dr. Serdar Sevimli, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.