Bölge Haber Girişi : 02 Ağustos 2011 17:56

Ramazan ve gurbetçiler esnafa yaradı!..

Ramazan ve gurbetçiler esnafa yaradı!..
Yaz aylarıyla birlikte satışları azalan esnafın imdanına, Ramazan ve tatil için memleketlerine gelen gurbetçiler yetişti.

Erzurum Ajans-Yaz aylarıyla birlikte satışları azalan esnafın imdanına, Ramazan ve tatil için memleketlerine gelen gurbetçiler yetişti.

Üniversitenin kapanması ve birçok memurun tatil için kendi memleketlerine gitmesiyle satışları azalan esnafın yüzü, on bir ayın sultanı Ramazan’ın yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden memleketlerine gelen gurbetçilerle güldü. Ramazan ayıyla birlikte iftar ve sahur sofralarını zenginleştirmek isteyenlerin akın ettiği market ve bakkalların satışları önemli oranda arttı. Esnafı sevindiren bir diğer unsur ise tatilde bile bir turistten iki kat daha fazla harcayan gurbetçiler oldu. Bundan tam 50 yıl önce Almanya ile başlayan göç macerası, dev bir ekonomiyle başladığı yere dönüşe geçti. Her yaz sadece eşin dostun değil memleketteki esnafın da dört gözle beklediği gurbetçiler, ekonomik canlılığa önemli katkıda bulunuyor.

Erzurum’da civil peynir, kuru fasulye, beyaz şeker ve kadayıf satıcıları, tatil için memleketlerine gelen gurbetçilerin piyasaya hareketlilik getirdiğini söylüyor. Çünkü gurbetçilerin alışveriş yaptığı ürünler arasında peynir, kadayıf ve şeker ilk sıralarda yer alırken en fazla tüketilen gıda maddesi ise cağ kebabı oluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.