Erzurum Haber Girişi : 21 Mayıs 2017 20:30

PUİS'te Vahit Bingöl yeniden seçildi

PUİS'te Vahit Bingöl yeniden seçildi
PETROL Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) Doğu Anadolu Şubesi 10. Olağan Genel Kurul Toplantısında Vahit Bingöl yeniden seçildi.
Erzurumajans-PETROL Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) Doğu Anadolu Şubesi 10. Olağan Genel Kurul Toplantısında Vahit Bingöl yeniden seçildi.

Palandöken Palan Otel'de gerçekleşen kongrede açış konuşmasını yapan Vahit Bingöl, 1986 yılında "çok severek ve isteyerek" girdiği akaryakıt sektöründe ciddi anlamda bir "kaçış" olduğunu vurguladı, "Bugün herkes bu sektörden kaçmanın telaşında. İflaslar yaşanıyor, sıkıntılar patlak veriyor. Bunun suçu biraz da bizde. Çünkü biz, eksiklerimizi iyi tespit edemedik, önceliklerimizi belirleyemedik" dedi.

Sorunların tartışıldığı genel kurul toplantılarına, üyelerin ilgisizliği ve duyarsızlığını da eleştiren Başkan Bingöl, "Faturasız mal satışı hepimizi mahvetti. Dağıtım firmaları bayilik açıyor. Biz onlarla nasıl rekabet edelim, böyle şey olur mu" diye konuştu.

Alkışlar altında kürsüye gelen PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, "Ülkemizde 13 bini aşkın akaryakıt bayi, 90'a yakın da akaryakıt şirketi bulunuyor. Sayı çok yüksek" hatırlatması yaptı. Yaklaşık 40 yıldan beri sektörün içinde bulunduğuna işaret eden Genel Başkan Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"- PÜİS'de görevi 2015 yılında devraldım. Sorunların çoğunu maalesef aşamadık. İşgal ettiğimiz makam ağlama makamı  değil, çözme makamıdır. Biz de öncelikli yapılması gereken işleri ve sıkıntıları belirledik, 51 maddelik liste oluşturduk, yani yol haritamızı çizdik..Üniversite bitirmiş, birisi avukat olan iki çocuğum var ve ikisi de şu an akaryakıtçılık yapıyor. Ekmeğimizi helalinden kazanalım istiyoruz. Çocuklarımı bu işe bulaştırdığım için bin pişmanım. Üye aidatını ödemiyor ve hatta yeni bayiler PÜİS'e üye olmuyor. Kaçakçılık kanunu var, 2 yıldan 5 yıla kadar kaçakçıya ceza verilmesi lazım, ama nedense bu kanun uygulanmıyor. Kaçak petrol var, kanunsuz iş yapan dağıtım şirketi var, ama müdahale yeterli değil."  

BİNGÖL, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve denetim kurulu raporları ibra edildi. Oy kullanma işleminden sonra, PÜİS Doğu Anadolu Şubesinde Vahit Bingöl, yeniden şube başkanlığına seçildi. Yönetim Kurulu ise Selçuk Erduman, Mustafa Çakır, Hakan Karataş ve Abdulrezzak Cellat'tan oluştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.