Erzurum Haber Girişi : 23 Mayıs 2019 21:15

Projesi çok beğenildi

Projesi çok beğenildi
Palandöken Kayak Merkezi’nde bir süredir kullanılmayan AFAD Çığ Eğitim Merkezi, Vali Okay Memiş’in girişimleriyle otele dönüştürülecek.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Palandöken Kayak Merkezi’nde bir süredir kullanılmayan AFAD Çığ Eğitim Merkezi, Vali Okay Memiş’in girişimleriyle otele dönüştürülecek. Vilayetler Evi bünyesinde yapılacak olan 34 odalı butik otelin yapımına bu yıl başlanacak.



Erzurum’da göreve başladığı günden bu yana Palandöken Kayak Merkezi’ne ayrı bir önem gösteren Vali Okay Memiş, her geçen sezon daha çok ihtiyaç duyulan otel yatırımı konusunda önemli bir adım attı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Erzurum ziyaretinde konuyu gündeme getiren Vali Memiş, AFAD’ın Palandöken’de bir süre öncesine kadar Çığ Eğitim Merkezi olarak kullandığı boş binanın otele dönüştürülmesini teklif etti. Bakan Soylu’nun da sıcak baktığı bu girişimin ardından binanın Vilayetler Evi’ne tahsisini sağlayan Vali Memiş, 34 odalı butik bir otel yapılacağını açıkladı. Proje görselleri büyük beğeni toplayan otelin inşaatına bu yı başlanacak.



OTEL YATIRIMLARINA İHTİYACIMIZ VAR

Vilayetler Evi’nin Türkiye’de tek kış otelinin Palandöken’de olacağını kaydeden Vali Memiş, “Palandöken Kayak Merkezi’nin ciddi anlamda otel yatırımlarına ihtiyacı var. Geldiğim günden bu yana herkes aynı şeyi söylüyor. Gerçekten de bu açığı kapatmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz de bu noktadan hareketle bir süredir kullanılmayan ve dağa hiç bir katkısı olmayan binayı Vilayetler Evi’ne verdik. Harcayacakları yaklaşık 15 milyon lirayla burada 34 odalı butik bir otel yapacaklar. Ayrıca otelin yanında 5 tane de bungalov tipi evler olacak. Binanın pistlere yakın bir noktada olması nedeniyle tesis ihtiyacınıda biz karşılayacağız. Bununla ilgili de çalışma yapıyoruz ” diye konuştu.



PALANDÖKEN’E DEĞER KATIYORUZ

Bu yatırımla Palandöken’e önemli bir değer katacaklarını vurgulayan Vali Okay Memiş, otel yatırımının şu an proje aşamasında olduğunu dile getirdi. Bu girişimin tüm yatırımcılara örnek olmasını beklediklerini ifade eden Vali Memiş, “Her fırsatta, her platformda yatırımcılarımıza Palandöken’in potansiyelini anlatıyor ve otel ihtiyacımızdan bahsediyoruz. Devlet olarak biz bu adımı attık ve tüm girişimcelere örnek olmasını bekliyoruz. Bu konuda çok kararlıyım, görev sürem içinde Erzurum’a en az üç tane 5 yıldızlı otel kazandırmak en büyük hedefim” dedi.






































Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.