Bölge Haber Girişi : 13 Şubat 2010 10:40

Prof.Dr.Tiftik 19 Mayıs Üniversitesi'nde!

Prof.Dr.Tiftik 19 Mayıs Üniversitesi'nde!
Atatürk Üniversitesi'nde uzun yıllardan beri görev yapan Prof. Dr. Mustafa Tiftik, görevini bundan sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde sürdürecek.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi’nde uzun yıllardan beri görev yapan Prof. Dr. Mustafa Tiftik, görevini bundan sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde sürdürecek. Tiftik’in Atatürk Üniversitesi’nden ayrılması nedeniyle görev yaptığı İİBF’nde bir tören düzenlendi. İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, Dekan yardımcıları ve öğretim üyelerinin  katıldığı törende Tiftik’in biyografisi okundu ve Atatürk Üniversitesi’nde yaptığı çalışmalar, yürüttüğü bilimsel faaliyetler nedeniyle kendisine teşekkür plaketi takdim edildi ve çeşitli hediyeler verildi.

Tiftik, düzenlenen tören için Dekan Orhan'a teşekkür etti. Tiftik, “Erzurum ve Atatürk Üniversitesi benim ikinci evim, vatanım. Üniversitemden ve sizlerden ayrılmanın burukluğunu yaşıyorum. Ancak Samsun’da da Atatürk Üniversitesi’nin bir şubesi gibi çalışacağım. Zaten artık hız çağında yaşıyoruz; her fırsatta yine birlikte olacağız,” dedi.

Tiftik kimdir?

1953 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Mustafa Tiftik, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da bitirdi. Hukuk lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek lisansını da 1983 yılında aynı üniversitede yaptı. 1988 yılında “Akit Dışı Sorumlulukta Maddi Tazminatın Kapsamı” konulu doktora tezi ile Özel Hukuk alanında hukuk doktoru unvanını aldı. Doktora öncesi Almanya’da Goethe Enstitüsü’nde Almanca dili kurslarına katıldı, daha sonra Viyana Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde misafir öğretim elamanı sıfatıyla çalıştı. 1990 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim dalında yardımcı doçent olarak görev aldı. O tarihten beri Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığını sürdürdü. 2002 yılında doçent, 2007 tarihinde ise profesörlük unvanını aldı. Tiftik, 2008 tarihinde kurulan Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde de çeşitli görevler üstlendi. Hukuk Fakültesi’nde idarecilik görevinin yanı sıra çeşitli hukuk dersleri de okutan Tiftik, bundan sonraki görevine Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı’nda devam edecek.

BASIN DANIŞMANLIĞI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.