Bölge Haber Girişi : 10 Mart 2011 00:57

Prof. Karagöl AK Parti için istifa etti!..

Prof. Karagöl AK Parti için istifa etti!..
Genel Seçimler için resmi görevlerinden istifa eden aday adaylarına ünlü iktisatcı Prof.Dr.Erdal Tanas Karagöl de katıldı.

Erzurum Ajans-12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler için istifa eden aday adaylarına Türkiye'nin önemli ekonomistleri arasında gösterlen Erzurumlu Profesör Erdal Tanas Karagöl'de katıldı.
 
Ankara Ak Parti kulislerinde milletvekili aday adayı olarak Başbakanlık Müsteşar’ı Efkan Ala’nın istifa edeceği beklenirken, sürpriz istifa bir akademisyenden geldi. Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve 2008–2009 döneminde Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nda koordinatör olarak görev yapan ülü ekonomist Prof.Dr.Karagol  AKP'den aday adayı olmak için istifa etti.

Erzurum’a hizmeti görev saydığının altını çizen Prof.Dr.Karagöl,''Bugüne kadar akademik alanda, sivil toplum kururluşlarında, yurt içinde ve yurt dışında edindiğim bilgi, tecrübe ve deneyimlerimi Erzurum ve ülkem için AK Parti çatısı altında milletimin hizmetine sunmak için  bu kutsal göreve talip oldum" dedi.

Prof.Dr. Karagöl'ün AK Parti İl Başkanlığı'na  yarın resmi müracaatını yapacağı öğrenildi.

PROF.DR KARAGöL KİMDİR?

12 Haziran Genel Seçimleri'nde AK Parti'den aday adayı olan Prof.Dr. Erdal Tanas Karagöl, 1971 yılında Erzurum’un Çat ilçesinde doğdu. Orta ve Lise öğrenimini Çat Lisesinde, Lisans eğitimini 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde dereceyle bitirerek mezun oldu.

 1994 yılında kazandığı devlet bursuyla yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmaya hak kazandı. 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Connecticut Üniversitesinde  (University of Connecticut) Ekonomi dalında Yüksek Lisans derecesi, 2002 yılında İngiltere’de bulunan York Üniversitesi'nden (University of York) Ekonomi dalında Doktora derecesini “Dış Borçlar ve Ekonomik Büyüme İlişkisi ve Dış Borç Öteleme Riski” adlı teziyle aldı.   Sonrasında Türkiye’ye dönüp mecburi hizmet karşılığı olarak Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı.Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde dersler verdi.

 Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), TÜBİTAK ve Balıkesir Üniversitesi’nce birçok defa ödüle layık görüldü. Bu başarılı çalışmaları neticesinde 2006 yılında yapılan bir değerlendirmede Türkiye’de iktisatçılar sıralamasında ilk sıralarda yer aldı. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı’nda ekonomi alanında çalışmalarda bulundu. Prof.Dr. Erdal Tanas Karagöl evli ve iki kız babası.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.