Sağlık Haber Girişi : 19 Ekim 2015 17:15

Prof. Dr. Gündoğdu, Güneş Vakfı'nda kalp hastalıkları ve tedavilerini anlattı

Prof. Dr. Gündoğdu, Güneş Vakfı'nda kalp hastalıkları ve tedavilerini anlattı
Güneş Vakfı'nın geleneksel konferans etkinliklerinin bu haftaki konuğu Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Gündoğdu oldu.
Erzurumajans-Güneş Vakfı'nın geleneksel konferans etkinliklerinin bu haftaki konuğu Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Gündoğdu oldu. 

Günümüzde çok yoğun bir şekilde yaşanan kalp hastalıklarının toplumumuzun sağlığını ciddi derecede tehdit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Gündoğdu, özellikle genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşamın kalp hastalıklarını arttırıcı etkenler olduğunu vurguladı. Fuat Gündoğdu, kalp hastalıkları ve kalp krizinin önlenebilir bir tedavi ile aşılacağını ifade ederek, kolesterolün kalp hastalıklarında olumsuz bir etki yarattığını, ilk aşamada hastaların kandaki kolesterol seviyesini indirmek için diyet ve hareketli yaşamı önerdiğini anlattı.

Sigara, alkol, yağlı yiyecekler, hamur işleri gibi gıda maddelerinin kandaki kolesterol seviyesini yükselttiğini ifade eden Gündoğdu, kalp krizinden korunmak için bol sıvı ve su tüketilmesini söyledi.

Kalp krizlerinin ve kalp hastalıklarının tedavisinde son zamanlarda büyük bir gelişme olduğunu söyleyen Fuat Gündoğdu, kalp krizinde ilk müdahalenin hastanın yaşamasında son derece önemli olduğunu söyledi. Yetkili ve ehil insanlar tarafından zamanında yapılan ilk müdahalelerin hayat kurtardığını anlatan Gündoğdu, bu konuda bilgisi olmayan kişilerin yapmış oldukları yanlış müdahalelerin ise hastaya ölümcül zarar verebileceğini ifade etti.

Genç yaşta kalp krizinden ölen hastaların öykülerinde mutlaka bir takım etkenlerin olabileceğini söyleyen Fuat Gündoğdu, özellikle spor ve ter atma amaçlı yapılan halı saha maçlarının kalp krizi konusunda olumsuz etkileri olabileceğini belirtti. 

Son olarak kalp krizinden korunmak için yağsız ve yeşil ağırlıklı beslenmeye dikkat çeken Gündoğdu, bol sıvı tüketmenin ve hareketli yaşamın kalp krizini önlediğini açıkladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.