Erzurum Haber Girişi : 19 Ağustos 2017 16:30

Prof. Dr. Güllap, son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Güllap, son yolculuğuna uğurlandı
Atatürk Üniversitesinin yaşayan hafızalarından biri olarak kabul edilen emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Talat Güllap, hayatını kaybetti.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesinin yaşayan hafızalarından biri olarak kabul edilen emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Talat Güllap, hayatını kaybetti.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi, dekan ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra emekli olan Prof. Dr. Talat Güllap, dün akşam üzeri yaşama veda etti. Atatürk Üniversitesi'nin 60 yıllık yaşayan hafızası olarak nitelendirilen 84 yaşındaki Prof. Dr. Güllap için bugün Gürcükapı Camisinde cenaze namazı kılındı. Erzurum ve Atatürk Üniversitesinden sevenlerin yanlız bırakmadığı Prof. Dr. Talat Güllap, Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Talap Güllap, 10 Ekim 1933'te Erzurum'da dünyaya geldi. İlköğretimi Erzurum Dumlupınar, orta öğretimini Ankara'da Maarif Kolejinde ve liseyi Erzincan Lisesinde okudu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1959 yılında mezun olan Talap Güllap, Atatürk Üniversitesinin ilk asistanları arasında yer aldı. Doçent ve profesör unvarlarını alan, binlerce öğrenci, onlarca bilim adamı yetiştiren, çok sayıda bilimsel esere imza atan Prof. Dr. Talat Güllap, emekli olduktan sonra Erzurum'da yaşamını sürdürüyordu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.