Bölge Haber Girişi : 22 Şubat 2011 15:37

Poyrazdan DAGC'ye ziyaret!..

Poyrazdan DAGC'ye ziyaret!..
Vergi Haftası sebebiyle Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni (DAGC) ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çıkan yasanın önemli kolaylıklar getireceğini ifade etti.

Erzurum Ajans-Vergi Haftası sebebiyle Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ni (DAGC) ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çıkan yasanın önemli kolaylıklar getireceğini ifade etti.

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Grup Müdürleri Ziya Çizioğlu, Ergun Aslan, Vergi Uygulama Müdürü Necmi Okuyucu, Denetim Müdürü Mustafa Çalışkan ve İnsan Kaynakları Müdürü Cengiz Oğuş’la birlikte Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Feridun Fazıl Özsoy, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle sohbet eden Poyraz, Erzurum’da vergi tahsilatında 2009 yılına göre, 2010 yılında yüzde 42’lik bir artış olduğunu kaydetti. Türkiye genelinde bu rakamın yüzde 22 olduğunu anlatan Poyraz, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan yatırımların önemli olduğunu, Ocak ayında bunun kısmen de olsa rakamlara yansıdığını vurguladı. Poyraz, yapılan yatırımların Erzurum’un geleceği açısından önemli fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

Torba yasa meclisten geçtiğini hatırlatan Poyraz: “Biz bu yasayı önemsiyoruz. Bu yasayla ilgili mükelleflerimize bilgilendirmelerde bulunacağız. İşyerlerine gidip, kurumumuza gelenlere yasanın getirdiği kolaylıkları anlatacağız. Ayrıca bu konuyla ilgili paneller düzenleyeceğiz. Bu yasayla devletimiz tam bir beyaz sayfa açtı. Geçmişe dönük vergi borçları için 3 yıla kadar uzanan taksitlendirme imkanı getiriliyor. Peşin ödemelerde faiz uygulanmazken, taksitlendirme de ise yıllık yüzde 5 gibi düşük faiz oranı uygulanacak. Yasayla birlikte geçmiş yıllara dönük matrah artımına giden mükelleflere inceleme yapılmayacak. Bu da önemli bir gelişme. Yasayla ayrıca kayıtlarıyla fiili durum arasında fark bulunan mükelleflerimiz de, belirtilen dönemler için çok düşük miktarda vergi ödemek suretiyle bu durumlarını ortadan kaldıracaklar.”dedi.

Verginin ülkelerin kalkınmasındaki önemine işaret eden Poyraz, vergisini zamanında ödeyenlerin, torba yasayla mağdur olmayacağını, yasadan yararlanacakların asıl borçlarının yanında taksitlendirme durumunda enflasyon oranına göre faiz ödeyeceklerini kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.