Medya Haber Girişi : 14 Nisan 2015 21:00

Polisten öğrencilere güvenli internet kullanımı semineri

Polisten öğrencilere güvenli internet kullanımı semineri
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, 19 okulda toplam 2 bin 400 öğrenciye "Sosyal Ağlardaki Tehlikeler ve Güvenli İnternet Kullanımı" seminer verildi.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, 19 okulda toplam 2 bin 400 öğrenciye "Sosyal Ağlardaki Tehlikeler ve Güvenli İnternet Kullanımı" seminer verildi.

Teknolojik gelişmelerle doğru orantılı olarak her geçen gün internet kullanımı yaygınlaşmaktadır. Sosyal paylaşım siteleri ve web sayfalarında çocukları çeşitli tehlikeler beklemektedir. Gelişim çağında bulunan çocukların, hızla yaygınlaşan internet kullanımından zarar görmeden faydalanmalarının yolları, sosyal medya üzerinden karşılaşabilecekleri Dolandırıcılık, Cinsel İstismar vb. suçlara karşı duyarlılıklarının artırılması, bilinçli internet kullanımının yaygınlaştırılması için Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde "Sosyal Ağlardaki Tehlikeler ve Güvenli İnternet Kullanımı" adlı seminerler planlandı.

2014-2015 eğitim öğretim dönemi içerisinde 30 ilköğretim ve ortaöğretim okulunda verilmesi planlanan seminerlerde, eğitim döneminin başından 06.04.2015 tarihine kadar 19 okulda toplam 2400 öğrenciye seminer verildi. Seminerler 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi sonuna kadar devam edecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.