Bölge Haber Girişi : 22 Mart 2010 17:43

Polis'ten düğün konvoylarına uyarı!..

Polis'ten düğün konvoylarına uyarı!..
Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, özellikle hafta sonları yoğunlaşan düğün konvoylarına dikkat çekerek, "Kimsenin kendi sevinçli gününde başkasını rahatsız etmeye hakkı yoktur" dedi.
Erzurum Ajans- Erzurum’da yapılan emniyet çalışmaları hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Çelik, kentte genel anlamda suç ve suçlarla mücadele de başarılı durumda olunduğunu ifade ederek ekstra tedbirlerin artırıldığını belirtti.
Erzurum’da göreve başlayıp şehri tanıdıktan sonra halkla ve sivil toplum örgütleriyle toplantılar yapıldığını ve bire bir sorunları dinlediğini ifade eden Müdür Çelik, ” Genel olarak trafik ve hırsızlık sorunları bana yansıtıldı. Vatandaşlarımızla değişik semtlerde toplantılar yapıyorum. Suç ve suçla mücadele de vatandaşlarımızın bize aktaracağı bilgiler de çok önemli. Biz bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okul önlerindeki tedbirlerimiz artırıldı. Her okuldan sorumlu memurlarımız var. Önleyici hizmet tedbirlerimiz artırıldı. Son bir haftada araç ve şahıs sorgulamada Türkiye genelinde 30′ncu sıradan14. sıraya yükseldik. Mesela bu hafta 9 bin 622 araç, 3 bin’in üzerinde ise şahıs sorgusu yapıldı. 25 aranan şahıs, 21′de aranan araç yakalandı.” dedi.
Karayazı ve Tekman ilçelerinde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında herhangi bir olumsuz olayların yaşanmadığını da belirten Müdür Çelik, ” İlçelerimize güvenlik için 300 polis görevlendirdik. Karayazı ve Tekman’da Nevruz, sorunsuz yasal çerçeveler içerisinde kutlandı ve hiçbir üzücü olay yaşanmadı.” diye konuştu.

DÜĞÜN KONVOYLARINA UYARI
Şehirde hafta sonları artış gösteren düğün konvoylarının vurgulayan Müdür Çelik, ” Bu gelenekten vazgeçmemiz lazım. Yasal olarak konvoy oluşturulması suç ve cezai işlem yapıyoruz. Düğün yapıyoruz mutlu günümüz de başkalarını rahatsız etme hakkımız da yok. Buna dikkat etmemiz lazım. Klakson sesleriyle Cumartesi, pazar günleri evlerinde uyuyan vatandaşlarımızı gürültü kirliği yaparak rahatsız etmeye kimsenin hakkı olamaz.” dedi.
Gençlerde delici ve kesici alet taşıma özelliğine de vurgu yapan Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, “Bu konuda hepimizin üstüne görev düşüyor. Biz emniyet tedbirlerimiz alacağız. Ancak herkesin bilinçlenmesi için sivil toplum örgütlerimize, basınımıza da görev düşüyor. Gazete sütunlarımızda bu konuyu da dikkate alırsak gençlerimizin bilinçlenmesi adına yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.