Medya Haber Girişi : 05 Aralık 2016 13:32

Polat, TRT'ye konuk oldu

Polat, TRT'ye konuk oldu
Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Polat, TRT'ye konuk oldu.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü bünyesinde bulunan Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, TRT Erzurum Radyosuna konuk olarak, kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Polat, Engelsiz Yaşam bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 76 engelli vatandaşın barındığını anımsatarak, 70 personelle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Polat, engelliler konusunda farkındalık oluşturulan çalışmaları önemsediklerini belirterek, "Fiziksel veya zihinsel bir engelliliğin yol açtığı mahrumiyet ve sorunların en aza indirilmesi, her şeyden önce insani bir sorumluluktur. Bu sorunlara çözüm üretmek sosyal bir devlet olmanın bilinci yanında, ister doğuştan isterse sonradan olsun, engellilere sunulan imkan ve hizmetler, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla birlikte; bir ülkedeki insana verilen değer ve önemin en belirgin göstergelerindendir" şeklinde konuştu.

Engellilerle ilgili mevzuatlar çerçevesinde çalışmalar yaptıklarını belirten Polat, "Engellilerimize sosyal hizmet sunumunda, engellinin biyolojik, fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları da dikkate alınarak, öncelikle yaşadığı sosyal ve fiziksel çevreden ayrılmaksızın, aile ortamında hizmet verilmesi için belirtilen esaslar doğrultusunda bakıma muhtaç Engellinin akrabası tarafından evde bakım hizmeti sunumunda bir aylık net asgari ücret tutarında ödeme, engelliye bakan kişiye yapılmaktadır. Evde bakım hizmetlerinden Erzurum'da 7 bin 206 kişi yararlanmaktadır. İlimizde Engelli Bakım ve Rehabilitasyon alanında, biri resmi üçü özel kuruluş olmak üzere toplamda dört kuruluş ile hizmetlerimiz sürdürülmektedir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.