Play-Off olur mu?

Maçın başlama düdüğüyle birlikte önde basan pozisyon arayan ve rakibe boş alan bırakmayan bir BB Erzurumspor izlemeye başladık. Gökhan, Erhan ve Burhan üçlüsü üçüncü bölgede durağan oynamak yerine hareketli ve yer değiştirerek oynadıkları zaman rakip savunmanın dengesinin nasıl bozulduğu bugün görmüş olduk. Ayrıca baktığımızda geçen hafta Scuk’un hücuma katılarak yaptığı asist bu hafta ise Tolga’nın yapmış olduğu bindirme sonrası gelen gol kollektif futbolun bir örneği olduğu gibi sezon başından beri BB Erzurumspor’un takım halinde oynayamama sorunun kısmen çözüldüğünün bir göstergesi. Sonuç olarak BB Erzurumspor kritik bir galibiyet aldı. Bu üç puanın değeri hedef şekillendirme anlam kazanacaktır. 

Mehmet Altıparmak’ı zaman zaman eleştiren birisiyim. Ancak şu bir gerçek; Mehmet hoca BB Erzurumspor’a oyun karakteri kazandırdı. Zaman zaman Oyuncu değişikliği hataları var ancak bu da yetersiz kadrodan diye ümit etmekle birlikte, Mehmet hocanın transfer konusunda ki becerisi için sezon sonunu iple çekiyorum.

Öyle bir takımımız var ki bir hafta küme düşermiyiz sorusu akıllara gelirken ertesi hafta Play-Off hayalleri kurabiliyoruz. Bu konuda söylenmesi gereken şu; Baktığımızda büyük potansiyele sahip bir camia var ortada. Ama bunun varlığı kadar kullanabilmek önemli. BB Erzurumspor sezon başı ve devre arası transferleriyle bunu kullanamadı. Dadaşlar eğer devre arası 3 veya 4 nokta transfer yapsaydı şu an çok farklı şeyler konuşabilirdik. Bakıldığı zaman Rize, Ankaragücü, Ümraniye gibi takımlara karşı vasat  kadroya rağmen kök söktürmüş bir BB Erzurumspor var. Bu durum camianın büyüklüğünü özetliyor. Mavi Beyazlı ekip geldiği yerlere 3-5 kalıp büyük olduğu için bu lige yeniyiz lafı kendimizi kandırmak olur. 

Şimdi Erzurum'a, Erzurumspor'a gönül vermiş herkes aynı soruyu soruyor:

Play-Off olur mu? 

Bence bu ritim bozulmazsa neden olmasın.?  Olursa Mehmet Hocanın kazandırdığı oyun karakteri ve taraftarın özverisi bunda başrol oynar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.