Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Pir Ali Baba türbesinde peyzaj pprojesi

Pir Ali Baba türbesinde peyzaj pprojesi
Büyükşehir Belediyesi’nin Pir Ali Baba Türbesi’nde uygulayacağı peyzaj projesiyle ilgili olarak çalışmalar son sürat devam ediyor.
Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi’nin Pir Ali Baba Türbesi’nde uygulayacağı peyzaj projesiyle ilgili olarak çalışmalar son sürat devam ediyor. İçerisinde kamelyalardan pergolalara, şadırvandan türbe mescide varıncaya kadar çeşitli donatıların bulunduğu proje, son olarak model haline getirildi. Pir Ali Baba Tepesi’ne yepyeni bir çehre kazandıracak olan peyzaj projesiyle Erzurum’daki inanç turizmi noktalarına bir yenisi daha eklenmiş olunacak.

Erzurum’da ‘Binbir Hatim’ geleneğini başlatan Pir Ali Baba’nın kabrine ulaşımı sağlayan yolu baştan sona asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, bu bölgede yürütülecek olan peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarına hız verdi. Pir Ali Baba tepesinde hayata geçirilecek olan peyzaj projesi model aşamasına getirilirken, çalışmaların tamamlanmasının ardından Pir Ali Tepesi’ne gelen vatandaşları türbe mescit, kamelyalar ve pergolalar karşılayacak.
Pir Ali Baba’nın kabrinin bulunduğu Çat Yolu üzerindeki Pir Ali Baba tepesinin, tıpkı Abdurrahmangazi Türbesi gibi Erzurum’un yeni ziyaretgâhlarından birisi haline getireceklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, projenin hayata geçirilmesi yönündeki teknik altyapı çalışmalarının hız kesmeden sürdürüldüğünü dile getirdi.

Pir Ali Baba Tepesi’nde uygulanacak proje için gerekli tüm teknik hazırlıkları bu yıl tamamlayacaklarını ve önümüzdeki inşaat sezonunda çalışmalara başlayacaklarını anlatan Başkan Küçükler, “Yürüteceğimiz planlı ve programlı bir çalışmanın ardından Pir Ali Baba tepesi yepyeni bir görünüme bürünmüş olacak. Pir Ali Baba’nın medfun bulunduğu kabir, hemen yanında inşa edilecek türbe mescitle kapatılacak. Tepenin tam ortasında şadırvan bulunacak şekilde uygulayacağımız proje içerisinde, kamelya ve pergolalar da yer alacak” diye konuştu.

BİNBİR HATİMLERİN OKUNMASINA PİR ALİ BABA TEPESİ’NDE BAŞLANACAK

Erzurum’daki ‘Binbir Hatim’ geleneğinin mimarı olan Pir Ali Baba’nın kabrinin bulunduğu tepeyi, amacına uygun bazı etkinliklerde kullanmayı da planladıkları bilgisini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Her yıl Aralık ve Ocak ayları arasında okutulan Binbir Hatimler, herkesin malumu olduğu üzere Ulu Camii’nde okunan hatim duasıyla tamamlanıyor. Erzurum’da yüzlerce yıllık geçmişi bulunan bu manevi geleneği, bundan sonraki yıllarda Pir Ali Baba tepesinde başlatmak gibi bir düşüncemiz var. Erzurum Müftülüğü ile bu yönde bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Böylece Erzurum için kutsiyet taşıyan bir geleneğin devamına katkı sunmanın yanı sıra, Binbir Hatim geleneğinin mimarı olan Pir Ali Baba’yı da, yine kabri başında anmış olacağız.” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.