Eğitim Haber Girişi : 28 Ağustos 2014 16:09

Pedagojik formasyon eğitimi sınavı yapıldı

Pedagojik formasyon eğitimi sınavı yapıldı
Pedagojik Formasyon Eğitim Programı'nın Yaz Dönemi Ara Sınavı 23 Ağustos 2014 tarihinde Atatürk Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde yapıldı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde mezuniyet aşamasında ve mezun durumunda olanlar için düzenlenen Pedagojik Formasyon Eğitim Programı'nın Yaz Dönemi Ara Sınavı 23 Ağustos 2014 tarihinde Atatürk Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde yapıldı. Sınava 2 bine yakın öğrenci katıldı.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) tarafından teorik dersleri internet ortamında online olarak yürütülen Pedagojik Formasyon Eğitim Programı'nın Yaz Dönemi Ara Sınavı 23 Ağustos 2014 tarihinde başarıyla yapıldı. 24 Temmuz 2014 tarihinde başlayan eğitim sürecinin 5 Eylül 2014 tarihinde tamamlanmasıyla öğrenciler 13 Eylül 2014 tarihinde Final, 20 Eylül 2014 tarihinde ise Bütünleme sınavına girecekler.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun ya da mezuniyet aşamasında olan yaklaşık 2 bin öğretmen adayının kayıt yaptırdığı Pedagojik Formasyon Eğitim Programı Yaz Dönemi eğitim sürecinde "Eğitim Bilimine Giriş", "Sınıf Yönetimi", "Öğretim İlke ve Yöntemleri", "Rehberlik", "Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri", "Rehberlik", "Ölçme ve Değerlendirme", "Eğitim Felsefesi" ve "Gelişim" derslerine ilişkin materyaller, 7 haftalık süre içerisinde online ortamda öğrencilerle paylaşıldı. Her bir dersin 14 üniteden oluşan içeriği, alanında uzman akademisyenler tarafından pedagojik formasyona uygun biçimde hazırlandı.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, gerçekleştirilen Ara Sınava ilişkin olarak şunları ifade etti: "Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden Almanca, Arapça, Biyoloji, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Felsefe, Fizik, Görsel Sanatlar, İngilizce, Kimya, Matematik, Müzik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden öğretmen adayları için düzenlenen Pedagojik Formasyon Yaz Dönemi Eğitim süreci ve sınavları Fakültemiz tarafından planlanmış ve yürütülmüştür. Yaklaşık 2 bin öğrencinin katılımıyla 24 Temmuz 2014 tarihinde açıköğretim yöntemi ile başlattığımız eğitim sürecinin Ara Sınavı'nı 23 Ağustos 2014 tarihinde başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimizle online ortamda 5 Eylül 2014 tarihinde tamamlanacak olan derslerin ardından Final ve Bütünleme sınavlarını gerçekleştireceğiz. Geleceğin öğretmenlerinin yetişmesinde emeğimizin geçmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.