Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2009 13:06

Pasinler'de trafik kazası: 1 ölü 6 yaralı!..

Pasinler'de trafik kazası: 1 ölü 6 yaralı!..
Erzurum-Ağrı Karayolu'nun Nenehatun köyü yakınlarında don nedeniyle bir seyahat firmasına ait minibüs yan yattı. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralanırken bir kişi de kaldırıldığı hastanede öldü.
Erzurum Ajans-Karadeniz üzerinden gelen kar yağışlı hava ve oluşan don Erzurum'da trafik kazalarının yaşanmasına neden oldu. İlk kaza günün erken saatlerinde Erzurum- Ağrı karayolu üzerinde meydana geldi. Artvin'den, Van istikametine seyretmekte olan İsmail Köse yönetimindeki 53 AP 506 plakalı midibüs, Nenehatun köyü mevkiinde don nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde yan yattı.

 

Kazada ağır yaralanan Mikail Polat (13) isimli yolcu, kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Aynı kazada Fehmi Balkır, Ferdi Balkır ile kimlikleri henüz belirlenemeyen 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Yaralıların kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kazayı sıyrık almadan atlatan yolcular, kazaya yolun kaygan olmasının ve şoförün frene basmasının neden olduğunu dile getirdi. Kazadan kurtulan yolcular, olay yerine yakın bir akaryakıt istasyonuna ait restorana sığınarak ısındı. Aynı saatlerde Nenehatun rampasında iki ayrı otomobil yolun kaygan ve buzlu olması nedeniyle yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Bu kazalarda da 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yoldaki buzlanma sebebiyle çok sayıda araç da mahsur kaldı.

 

Bu arada Erzurum- Bayburt karayolunun Kop Dağı geçidinde yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle trafik ekipleri zincirsiz olarak araçların seyrine izin vermiyor.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Karedeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanının Erzurum'da salı gününe kadar etkisini sürdüreceğini belirtti. Aynı yetkililer, gece en düşük hava sıcaklığının eksi 3 derece ile Kars ve Ardahan'da ölçüldüğünü belirtti. Erzurum'da ise gece en düşük sıcaklık eksi 1 derece olarak ölçüldü. Bölge illerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum 1, Kars 3, Ardahan 7 ve Bayburt'ta 4 santimetre olarak ölçüldü.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.