İlçeler Haber Girişi : 10 Temmuz 2019 17:30

Pasinler Kaplıcaları şifa dağıtıyor

Pasinler Kaplıcaları şifa dağıtıyor
Erzurum’un termal kaplıcalarıyla ünlü Pasinler Kaplıcaları şifa arayanlara şifa dağıtmaya devam ediyor.
Erzurumajans-Erzurum’un termal kaplıcalarıyla ünlü Pasinler Kaplıcaları şifa arayanlara şifa dağıtmaya devam ediyor. Erzurum’un Pasinler İlçesinde tadilata alınan Pasinler Belediyesine ait termal tesisler yapılan tadilat çalışmalarından sonra vatandaşlara daha kaliteli hizmet anlayışıyla hizmet sunmaya başladı.

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, "Mahalli idareler seçimlerinde seçimi kazandıktan sonra Pasinler Belediyesine ait büyük kaplıcamız tadilat çalışması yapılmak için geçici süreliğine kapatılmıştı. İş başı yaptığımız günden bugüne kadar şifa dağıtan kaplıcamızın tadilat çalışmalarını bitirdikten sonra gerek ilçe halkımızın gerekse de dışarıdan gelen turistlerin faydalanması için hizmete açtık. Kaplıcalarımızın tadilat çalışmalarını yaparak daha modernize hale getirdik. Kaplıcamızın iç tadilatını bitirdik. Şimdi ise büyük kaplıcamızın etrafında peyzaj çalışması başlattık. İnşallah bu yaz sezonunda kaplıcamızın çevre peyzajını da bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Pasinler Kaplıcalarının tarihi ve faydaları hakkında da bilgi veren Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, "Kaplıcamız Zulkadiroğullarından 1373 yılında Şah Bey tarafından yapılan Pasinler Kaplıcaları, bugüne kadar tadilat ve yenileme çalışmalarıyla korunarak günümüze kadar getirildi. Pasinler’de bulunan büyük, küçük, kale otel kaplıcaları ile yıllardır Pasinlerlilerin ve çevre illerden gelen şifa arayan vatandaşlara hizmet veriyor. Pasinler Kaplıcalarının kaynak suyunun sıcaklığı 45 derece olup, en önemli özelliklerininse suyunun Bikarbonatlı, Klorürlü, Sodyumlu, karbondioksitli ve kısmen radyoaktif bir bileşime sahip olmasından dolayı romatizma, sinir ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklara, eklem ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi geldiği araştırmacılar tarafından belirlenmiştir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Beş kuruş etmez hizmet ve pahalı

  • Misafirrr 01 Ocak 1970 02:00

    Belediye nin işlettiği sosyal tesisler gerçekten çok pahalı,yeme içme olsun kaplıca olsun her şey cep yakıyor .Sosyal devlet anlayışıyla,halkın faydalanması için hizmet sunması gereken sosyal tesislere maalesef orta halli ve düşük gelirli vatandaş gidemiyor.Bir Erzurumlu olarak bu konuya el atılmalı diye düşünüyorum.