Eğitim Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Parlak`ın cenazesi Erzurum`a getiriliyor

Parlak`ın cenazesi Erzurum`a getiriliyor
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kazakistan’daki evinde ölü bulunan Doç.Dr. Tahsin Parlak`ın cenazesini teslim alarak Erzurum’a göndermek için beklediğini söyledi.

Erzurum Ajans-Kazakistan’da bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bu ülkede Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde görev yapan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak’ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini, cenazeyi teslim alarak Erzurum’a göndermek için beklediğini söyledi.

Koçak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kazakistan’da Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi olarak bir süredir görev yapan Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak’ın vefatını, Kazakistan üniversiteleriyle yürüttüğüm temaslar sırasında öğrendim. Temaslarımı keserek cenazeyle ilgilenmeye başladım. Gerek Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin, gerekse bizlerin talebimiz doğrultusunda şu anda cenazeye otopsi yapılmaktadır. Otopsi soncu ölüm nedenini tam olarak öğrenmiş olacağız.

Otopsiden sonra cenazeyi teslim alarak Türk Hava Yolları uçağıyla Türkiye’ye göndereceğim. Bu arada Almata’ya giderek Ahmet Yesevi Üniversitesi yetkilileriyle de konuyu görüşeceğim. Tahsin Parlak gayretli, yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken bir akademisyendi. Vefatından derin üzüntü duydum. Merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.