İlçeler Haber Girişi : 08 Mayıs 2018 13:03

Parayı Japonlar verdi biz boruları döşeyemedik!

Parayı Japonlar verdi biz boruları döşeyemedik!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın koordinesinde yürütülen ‘Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin Erzurum ayağında İspir İlçesine ‘sulama tesisi’ yapılacaktı.
Erzurumajans-Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın koordinesinde yürütülen ‘Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin Erzurum ayağında İspir İlçesine ‘sulama tesisi’ yapılacaktı. Ödeneği Japonlar tarafından karşılanan çalışmada iddiaya göre Devlet Su İşleri ‘boru yok’ dedi. Köylüler mağdur oldu. 



Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) finansman katkıları yürütülen ve 2015 yılında başlayan ‘Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi’yle bitki örtüsü, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ile organik tarımın artırılması hedeflendi. Erzurum, Artvin ve Bayburt’ta uygulanan projenin bu yıl ki yatırımında İspir İlçesi’ne bağlı Cankurtaran, Taşbaşı ve Halilpaşa köylerine ‘sulama tesisi’ yapılması vardı. Yapılan ihalenin ardından yüklenici firmalar bölgede kanal kazısı yaptı ve Devlet Su İşleri’nin vermesi gereken boruları beklemeye başladı. Ancak iddiaya göre DSİ yetkilileri “Boru yok” dedi. Bu arada mevcut su kaynaklarına yapılan müdahale nedeniyle mağdur köylüler, çalışmanın bir an önce bitirilmesini istedi. Aradan geçen zaman içinde Japonlar da 2018 yılı sonu itibariyle bitirilmesini bekledikleri projenin son durumu hakkında bilgi istedi. Yetkili kurumların JICA’ya nasıl bir cevap verdiği henüz bilinmezken, köylülerde geçtiğimiz günlerde DSİ kapısına dayandı. Aylardır bekledikleri boruların bir an önce gelmesini isteyen yöre halkı, “Tesis yapacağız diye suyun yönünü değiştirip kanallar açtılar ama boru olmadığı için iş yarım kaldı. Bir an önce boruların döşenip suya kavuşmak istiyoruz” dediler.



Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.