Bölge Haber Girişi : 03 Ocak 2011 12:42

Papandreu'nun Erzurum ziyareti!..

Papandreu'nun Erzurum ziyareti!..
Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreu'nun, büyükelçiler konferansı için Erzurum'a gidecek olması Rum basınında da yankı buldu.

Erzurum Ajans-Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreu'nun, büyükelçiler konferansı için Erzurum'a gidecek olması Rum basınında da yankı buldu.Simerini gazetesi ziyareti, "Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da iktidara yürüyüşüne başladığı kent olan Erzurum'da olacak olmasının çok güçlü sembolik önemi var." şeklinde yorumladı.

Simerini "Perde Önünde Flört, Perde Arkasında Diken... Papandreu-Erdoğan Görüşmesi Perşembe Günü Türkiye'de" başlıklı haberinde, "Papandreu'nun Kemalist kurulu-düzenin çekirdeğinde ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da iktidara yürüyüşüne başladığı kent olan Erzurum'da olacak olmasının çok güçlü sembolik önemi var." ifadesine yer verdi. Gazete, Yunan hükümet kaynaklarına ve diplomatik kaynaklara dayanarak, Papandreu'nun Türkiye ziyaretinden büyük sürprizler beklenmemesi gerektiğini, Yunan Başbakanı'nın "Atina Türkiye'nin Avrupa perspektifini destekliyor" mesajını vermek istediğini yazdı.

Gazete haberinin "Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) İle Oyun ve Kıbrıs" başlığıyla ayırdığı bölümünde ise Güney Kıbrıs ile İsrail arasında MEB sınırlarının belirlenmesi anlaşması imzalandığının açıklanmasının Yunanistan'ın ne yapması gerektiğine ilişkin tartışmaları alevlendirdiğini; muhalefetin, Atina'nın da derhal Rum Yönetimini izlemesi ve Türk tehditlerine yenik düşmemesi gerektiğinde ısrar ettiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.