Bölge Haber Girişi : 06 Nisan 2011 16:30

Palandöken'in zirvesine dev teleskop!..

Palandöken'in zirvesine  dev teleskop!..
Türkiye'nin en büyük teleskobu, Atatürk Üniversitesi'nin (AÜ) hazırladığı projeyle Palandöken Dağı'nın zirvesine yerleştirilecek.
Erzurum Ajans-Türkiye'nin en büyük teleskobu, Atatürk Üniversitesi’nin (AÜ) hazırladığı projeyle Palandöken Dağı’nın zirvesine yerleştirilecek.
Palandöken Dağı’nın zirvesine kurulması planlanan gözlemevi için yer incelemesi yapıldığını belirten yetkililer, GPRS koordinatları belirlenen yerlerle ilgili raporun Devlet Planlama Teşkilatı'na sunalacağını, olumlu bulunması halinde birkaç yıl içerisinde Türkiye’nin en büyük teleskobunun Erzurum’da kurulacağını söyledi.
Türkiye’deki tüm üniversitelere hizmet verecek gözlemevinin birçok ülkedeki üniversitelerin katılımıyla kurulan İpek Yolu Üniversiteler Birliği’ne hizmet veren bir araştırma birimi olacağını anımsatan yetkililer, “Projenin ön çalışmaları için izin verilerek bütçe ayrıldı.  DPT'den onay çıkarsa yaklaşık 20 milyon liralık bir bütçeyle Palandöken Dağı’nın zirvesine büyük bir gözlemevi kurulacak ve buradaki 3.5 metre çapındaki teleskop ile kızılötesi gözlemler yapılabilecek” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.