İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Palandöken`den Van`a yardım eli

Palandöken`den Van`a yardım eli
Van`da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin ardından Erzurum Palandöken ilçesi de Van`a yardım elini uzattı. İki TIR dolusu gıda ve tıbbi yardım depremzedelere ulaştırılacak.
 

Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi, depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla Van`a iki TIR dolusu gıda ve tıbbi malzeme gönderdi.

 

Yardım TIR`larının içerisinde 30 ton su, 5 ton kuru gıda, 20 bin ekmek, tıbbi malzeme ve yıkımdan dolayı en büyük ihtiyaçlardan biri haline gelen elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla da bir adet jeneratör olduğu bildirildi.

 

Palandöken Belediyesi önünde yardım malzemelerinin yüklenmesi esnasında bazı vatandaşlar da hazırladıkları küçük yardımları Van`da depremi yaşayan vatandaşlara göndermek istedi. Herkesin tek bir yürek olduğu afet sonrasında yapılan yardımların kesilmemesi gerektiğini söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Devletin bu konudaki çalışmaları hiç kimseye mağdur etmedi yapılan yardımlarla daha fazla kayıp vermekten kurtulduk" dedi.

 

Hayatını kaybeden insanların yakınlarına baş sağlığı dileyen Bulutlar, "Bu tüm Türkiye`nin kaybıdır. İnsanlar tek bir yürek olmalı hayatını kaybeden insanlar ve çok sayıda enkaz altında kalarak yaralananlar var bu afetin yaralarını hep birlikte sarmalıyız bizde bunun için iki adet yardım TIR`ı hazırlayarak bölgedeki insanların en azından bir kısmının yiyecek, su ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarını karşılamak istedik, inşallah depremin yaralarını en kısa sürede sarmış oluruz" diye konuştu.

 

Yardım malzemeleriyle birlikte bölgeye giden Palandöken Belediyesi Başkan Vekili Fehmi Akçil ve Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, bölgedeki eksikleri tespit ederek ikinci yardım konvoyunu hazırlayacaklar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.