Bölge Haber Girişi : 10 Haziran 2011 19:04

Palandöken'den ESOB'a ziyaret!..

Palandöken'den ESOB'a ziyaret!..
CHP 1.Sıra Milletvekili adayı Ahmet Palandöken, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (ESSOB) Başkanı Rasim Fırat'ı makamında ziyaret etti.

Erzurum Ajans-CHP 1.Sıra Milletvekili adayı Ahmet Palandöken, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (ESSOB) Başkanı Rasim Fırat’ı makamında ziyaret etti.

12 Haziran genel seçimlerine artık ramak kala, CHP birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Palandöken çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. ESSOB Başkanı Rasim Fırat’tan tam destek isteyen Palandöken “13 Haziran'dan sonra her şey farklı olacak” dedi.

Partilerin aday seçim sürecini değerlendiren ikili genel merkezlerin aday seçimlerine karşı tutumlarının biran önce değişmesi gerektiğini savundular. Özellikle adaylar belirlenirken yapılan ön seçimin amacının ne olduğunu anlamadıkları konusunda yoğunlaştılar. Her partinin adayını kendi delegesinin seçmesi gerektiğini savunan ikili, “Siyasi partilerde parti içi demokrasinin olmadığını ” belirtiler.

SÖZDE ESNAFA SÖZ HAKKI VERİLECEK DENDİ…

Fırat, “Biz görevimiz icabı esnafın sıkıntıları, esnafın adına söylemek zorundayız. Bizim yaptırım gücümüz yok, dürüst esnafın yanında mücadele etmek için yetki lazım. 507 SAYILI ESNAF VE SANATKÂRLAR KANUNU, 1965’ten 2005’e kadar bizler için öngörüldü. 2005’te yeni yasa taslağı hazırlandığı zaman bizden, konusunda uzman 3 kişiyi Ankara’ya kanun görüşmeleri için temsili olarak çağırdılar. Bizim yolladığımız heyeti gönderdiğimiz gibi geri yolladılar. Bizi sadece çağırdılar ne bir fikir olsun nede söz hakkı vermediler. Bizim fikrimize ise ihtiyaç duydukları zaman arayacaklarını ifade ettiler. Kendileri hazırlamış oldukları kanunda bizim fikrimizi dahi sormadılar. Sözde esnafa yeni yasa dediler. Mecliste görüşüldüğü zaman ise Erzurumlu milletvekillerimizden biri dahi bu konu hakkında tek laf etmedi.72 maddelik kanun tasarısında bize tek bir hak bile verilmedi” dedi.

ERZURUMU VE ESNAFINI BİTİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ…

Esnaf ve sanatkârların vefalı olduğunu belirten Palandöken, “Her yerde esnafla ilgili sorun var. Seçim çalışmaları süresince ziyaret ettiğim esnaflardan şunu gördüm esnafımızın durumu perişan bir hal almış artık. AKP hükümeti esnafımızı perişan etti. Anlamadığımız nokta ise şu, ana muhalefete, oda başkanları olsun sivil savunma dernekleri olsun her ay istatistik veriler yayınlıyor. İş araştırma geldiği zaman bunun çoğusunun gerçeği yansıtmadığını görüyoruz. Biz yerelde siyaset yapıyoruz. Burayı çözmeden, buralara çözüm getirmeden ülke politikalarına nutuk atmak bana göre değil. Önce Erzurum’u taşıyacağız, Erzurum da yaşanmaz gidin buralardan diyorlar! Bu şehirde olmayın da nerde olursanız olun diyorlar. Kalan kısımda altta kalsın ezilsin, bitsin… Zaten seslerini çıkaramıyorlar. Biz bu zulme son noktayı koyacağız Erzurumlu kardeşlerimiz hiçbir yere gitmeyecek. Bir şeyi unutuyorlar oda Erzurum asla bitmez dedirttireceğiz ” diye konuştu.

2011 KIŞ OLİMPİYATLARINDA ESNAFIMIZ GÖZ ARDI EDİLDİ…

Erzurum’da, 2011 Üniversiteler arası yapılan kış oyunlarına da esnaf ağzıyla değinen Palandöken, “Olimpiyat dediler. Üniversiteler arası kış oyunları çıktı. Atlama kulelerinin yapıldığı alanda neden esnafımızı kalkındıracak bir yer yapılmadı. 50-60 yıldır kayak için yatırım yapılıyor. Ama esnafa katkısı yok. Şehirle dağı entegre edemediler. Bunlar Erzurum’ u kalkındıracak şeylerdi ama tek taraflı düşünüldüğü için böyle oldu. Şehir esnafı için güzel bir çözüm olabilirdi. Komite toplanınca neden Esnaf ve Sanatkârlar odasını çağırmadılar sizin görüşlerinize başvurmadılar. Siz bu şehrin gerçek evlatlarısınız olimpiyat zamanında sütün kaymağından en çok sizlerin faydalanması lazımdı” dedi.

Palandöken son olarak ise, “CHP apoletini bana takmış güvenmiş inanmıştır. Alacağımız oy gibi görevde boynumuzun borcudur. Seçilmemiz halinde sivil toplum kuruluşlarını bir araya getireceğiz bu kopukluğa bir son vereceğiz. Bütün ezberleri bozacağız. Erzurum’un kalkınması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yaşanacak başka bir Erzurum daha yok” diyerek ziyaretini sonlandırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.