Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2010 12:44

Palandöken'de diplomasi zirvesi!..

Palandöken'de diplomasi zirvesi!..
Dışişleri Bakanlığı'nın geleneksel hale gelen Büyükelçiler Konferansı'nın bu yıl ikinci ayağı Erzurum'daki kayak merkezi Palandöken'de yapılacak. 6-9 Ocak tarihleri arasındagerçekleşecek konferansa 150 kadar Büyükelçinin yanısıra Başbakan Recep Tayyip Er

Erzurum Ajans-Dışişleri Bakanlığı'nın geleneksel hale gelen Büyükelçiler Konferansı'nın bu yıl ikinci ayağı Erzurum'daki kayak merkezi Palandöken'de yapılacak. 150 kadar Büyükelçi Ankara'da, 3-6 Ocak arasında bir araya geldikten sonra konferansa 6-9 Ocak arasında Palandöken'de devam edecek.

PALANDÖKEN'DE KAYAK DİPLOMASİSİ

Konferans için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu çok sayıda ismi Palandöken'e davet etti. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Catherine Ashton'ın yanı sıra Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Resul ve Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de davet edilen isimler arasında yer alıyor.

Papandreu'nun, Palandöken'e gelmesi beklenirken, diğer isimler henüz bir cevap vermedi. Palandöken'deki zirve sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan ve Papandreu Türkiye'nin diplomatlarına seslenecek. "Diplomasiyi halkla bütünleştirme" çabası nedeniyle geçen yıl büyükelçiler konferansını Mardin'de yapan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Büyükelçileri bu kez de kayak pistiyle ünlü Palandöken'de ağırlayacak.

Mardin'de göbek atan büyükelçilerin de bu defa kayarak pistinin tadını çıkartması bekleniyor. Türkiye'nin dış politikasının masaya yatırılacağı konferansta, yıllık değerlendirme de yapılacak. Yıllık konferansların amacının "serbest tartışma ortamında görüş alışverişinde  bulunmak ve çeşitli konularda merkez ile dış teşkilatlar arasında eşgüdümü daha etkili ve verimli kılmak" olduğu belirtiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.