Erzurum Haber Girişi : 28 Şubat 2016 14:51

Palandöken'de çığ tatbikatı

Palandöken'de çığ tatbikatı
Erzurum İl AFAD Arama ve Kurtarma Birliği koordinesinde Palandöken Kayak Merkezi'nde yapılan çığ tatbikatı gerçeği aratmadı.
Erzurumajans-Erzurum İl AFAD Arama ve Kurtarma Birliği koordinesinde Palandöken Kayak Merkezi'nde yapılan çığ tatbikatı gerçeği aratmadı. 

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) dahilinde Palandöken Kayak Merkezi'nde Erzurum İl AFAD Arama ve Kurtarma Birliği koordinesinde jandarma ve UMKE ekiplerinin de katılımıyla çığ tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında senaryo gereği kayak yaparken çığ altında kalan 11 kayakçı, ekiplerin çalışması neticesinde kurtarıldı.

Erzurum İl Afet Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı, bugün İstanbul, Ankara ve Erzurum'da eş zamanlı olarak üç ayrı tatbikatın icra edildiğini ifade ederek, "Türkiye Afet Müdahale Planı dahilinde hizmet gruplarının da destek verdiği çığ tatbikatını yapıyoruz. Çığ altında kalan 11 kayakçı ekiplerimizin çalışmasıyla kurtarıldı. Verilen eğitimlerin kontrolü için zaman zaman tatbikatlarımız oluyor" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.