Bölge Haber Girişi : 24 Şubat 2010 16:51

Palandöken kaymakamlığı yardımları!..

Palandöken kaymakamlığı yardımları!..
Palandöken Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içerisindeki mahalle ve köylerde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelerine yönelik eğitim yardımlarına devam ediliyor.

Erzurum Ajans-Palandöken Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içerisindeki mahalle ve köylerde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelerine yönelik eğitim yardımlarına devam ediliyor.
Palandöken Kaymakamlığınca bu güne kadar yapılan yardımların toplamı 124 bin 770 TL’yi bulurken, yardımlar ihtiyaç sahibi öğrencilerin sıkıntısız bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini sağlıyor.
Yardımların, titiz bir çalışmanın ve gerçek ihtiyaçlı öğrencilerin belirlenmesinin ardından yapıldığını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Pınar Gündoğdu yapılan yardımları şu şekilde açıkladı: “Maksut Efendi Mahallesinde oturan ve il merkezindeki okullara devam eden 67 öğrenci için kişi başına 300 TL ve toplamda 23 bin 100 TL yol ve yemek parası ödendi.
Palandöken Kaymakamlığı tarafından, anasınıfları başta olmak üzere, özellikle kırsal yörelerdeki vatandaşların çocuklarının eğitim gördüğü 15 okuldaki 193 öğrenciye kırtasiye, yiyecek, giyecek ve okul masrafları için toplam 13 bin 220 TL yardımda bulunuldu. Yukarı Yenice ve Nenehatun ilköğretim okulunda okuyan 41 öğrenciye 2i bin 500 TL tutarında okul kıyafeti ve ayakkabı alındı. Yukarı Yenice, Dereboğazı ve Güzelyurt da 221 öğrenci için 12 bin TL tutarında kışlık mont alınarak kış aylarında sıkıntısız şekilde okullarına devam etmeleri sağlandı. Palandöken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca da çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ailelerin banka hesaplarına toplam 73 bin 950 TL nakit para yatırıldı.”
Palandöken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gündoğdu, eğitim yardımlarına bundan sonra da devam edileceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.