Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Şubat 2017 19:00

Palandöken gençlik 'gönül sesi' oldu

Palandöken gençlik 'gönül sesi' oldu
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Palandöken Gençlik Merkezi "Gönül Sesi" projesi kapsamında önemli bir farkındalık çalışmasını ortaya koydu.
Erzurumajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Palandöken Gençlik Merkezi "Gönül Sesi" projesi kapsamında önemli bir farkındalık çalışmasını ortaya koydu.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gençlik merkezleri insan odaklı projelerinde hız kesmek bilmiyor. Palandöken Gençlik Merkezi engelli gençlerin önünü açmak, onları kişisel gelişim olarak donanımlı ve başarılı olmalarını sağlamak için büyük gayret sarf ediyor.

Engelli çocuklar, Palandöken Gençlik Merkezi'nde temel eğitim kurslarının yanı sıra resim ve ebru eğitimleri alıyor.

Engelli gençlerin el-göz koordinasyonları geliştiği gibi, hayal güçleri açığa çıkarak çok farklı resimler yapmalarına olanak sağlıyor.

Erzurum GHSİM Palandöken Gençlik Merkezi ile Dedekorkut İşitme Engelliler Ortaokulu ile ortaklaşa düzenlediği proje ile işitme engelli gençlere akademik eğitim ve kulüp faaliyetleri verilerek, birçok alanda kişisel gelişimlerine katkı da bulunuluyor. Eğitim dışında ise gençleri buz pateni gibi birçok sportif ve sosyal aktiviteye dâhil ederek gençlerin bu şekilde stres atmalarına olanak sağlıyor.

Palandöken Gençlik Merkezi'nde eğitim alan işitme engelli gençler ayrıca gençlik merkezine gelen gönüllü gençlere işaret dili öğretiyorlar.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi Liderleri ve çalışanları ayrıca İşitme Engelli gençlerin okullarını ziyaret ederek gençlerle eğlenceli vakitler geçiriyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Çaya Bekliyoruz' projesi kapsamında gençlik merkezi ailesi olarak İşitme Engelliler okuluna giderek, onlarla çay eşliğinde güzel vakitler geçiriyorlar.

Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, " Engelli gençlerimizin becerilerinin geliştirilmesi, özgüven kazanmaları ve sosyal hayata entegre olmaları amacıyla bu gibi çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu projede özellikle emeği geçen Gençlik Liderlerine ve Aslıhan Daşdemir hocamıza teşekkür ediyorum'' dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok ile gençlik liderleri ile gönüllü gençlere anlamlı projeden dolayı teşekkür ederek, başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.